Breaking: Provinciehuis Leeuwarden gesloten vanwege ‘grote dreiging’

Breaking: Provinciehuis Leeuwarden gesloten vanwege 'grote dreiging'

Grote consternatie in Leeuwarden, waar het provinciehuis momenteel is afgesloten nadat er een serieus dreigement is binnengekomen bij de politie. Het pand is hermetisch afgesloten, waardoor 140 tot maar liefst 150 man geen kant op kunnen.

De Leeuwarder Courant meldt dat er een bommelding is gedaan, waarbij er specifiek wordt gemeld dat het zou gaan om een scherfbom.

De politie heeft alle panden rondom de Tweebaksmarkt ontruimd en het gebied afgezet. Toen de melding binnenkwam, is er direct gehandeld, ondanks het feit dat tientallen mensen voor het provinciehuis stonden te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Thuiswerkadvies

Het is gelukkig niet zo druk in het provinciehuis, doordat veel werknemers liever vanuit huis werken. Zij hadden geen zin geconfronteerd te worden met demonstranten en ‘werken’ vanuit hun eigen woning. Overigens is de dreiging zo groot, dat de Statenvergadering gewoon door kan gaan. Een woordvoerder laat weten dat die ruimte als veilig beschouwd wordt. De ambtenaren hoeven dus geen pauze te verwachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven