Na achttien jaar bekent Joran eindelijk wat iedereen al wist en geeft details

Joran

Meer dan achttien jaar nadat de Amerikaanse Natalee Holloway op 18-jarige leeftijd verdween, heeft Joran van der Sloot bekend dat hij verantwoordelijk is voor haar einde.

Dat meldt de Telegraaf. Dit zal vandaag tijdens de rechtszaak in de Amerikaanse staat Alabama bekend worden, zo melden meerdere media.

Twee weken geleden werd al duidelijk dat hij een bekentenis zou gaan afleggen. Journalist John van den Heuvel komt met een soort documentaire op Videoland, genaamd ‘De Biecht’.

Geloofwaardig

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft de betekentenis van Joran de afgelopen maandag onderzocht. Zij achten deze geloofwaardig.

Een van de zaken die deze gedachte ondersteunt, is een leugendetectortest die Van der Sloot vorige week heeft ondergaan. Volgens de FBI spreekt Joran de waarheid.

Einde aan de zaak

Joran heeft al die jaren volgehouden dat hij niet verantwoordelijk is voor de verdwijning van Natalee Holloway. Hij is vaker betrapt op leugens.

Met de erkenning van Van der Sloot komt er voor de Amerikaanse aanklager een einde aan de vermissingszaak van Natalee.

Deze zaak, die mensen internationaal al vele jaren heeft beziggehouden, lijkt met de bekentenis te zijn opgelost. LIJKT, want met Joran weet je het nooit.

De erkenning van Van der Sloot brengt een einde aan de onzekerheid rond de vermissingszaak van Natalee Holloway voor de Amerikaanse aanklager. De zaak die zowel in de Verenigde Staten als in Nederland uitgebreid in de media kwam, lijkt nu opgelost.

Deal

Joran bekent omdat hij een deal heeft gesloten met de aanklager in de Verenigde Staten. In ruil voor een bekentenis en het erkennen van het afpersen van de nabestaanden van Holloway, krijgt hij een lagere straf.

Althans, dat wordt er voorgesteld. Hij zou ‘slechts’ twintig jaar de cel in moeten in de VS. Hiermee wil de aanklager de zaak eindelijk, na zoveel jaar, afsluiten.

Peru

Mocht de rechter akkoord gaan met de deal, dan zal Van der Sloot eerst worden teruggevolgen naar Peru. Daar moet hij nog 22 jaar uitzitten wegens de m00rd op Stephany Flores.

Als alles verloopt zoals bovenstaand, moet hij nog 42 jaar in de cel doorbrengen. Hij is momenteel 36 jaar. Dat betekent dat hij vrij kan komen op 78-jarige leeftijd.

Zelf gaf hij eerder al aan dat hij niet verwacht ooit nog vrij te komen.

Scroll naar boven