Joran besluit eindelijk de waarheid te vertellen: ”Ik zweer het op mijn kind”

Joran van der Sloot

Joran van de Sloot is bij vrijwel iedereen in Nederland bekend. Helaas om de verkeerde redenen. Tot nu toe heeft hij altijd gezwegen over de verdwijning van Natalee Holloway, maar in een nieuwe documentaire gaat hij eindelijk de waarheid vertellen.

Joran van der Sloot

Het nieuws over Natalee Holloway is jarenlang actueel geweest. Dat komt doordat Joran nooit wilde vertellen hoe het nu is gegaan.

Joran besluit eindelijk de waarheid te vertellen: ''Ik zweer het op mijn kind''

Dat de Amerikaanse niet meer in leven is, moge duidelijk zijn. Maar tot dusver heeft hij nooit verteld wat er precies met haar is gebeurd.

In een undercoveroperatie van wijlen Peter R. de Vries, onthulde Joran een aantal details tegenover Patrick van der Eem, die undercover ging. Maar daar kwam Joran later weer op terug. Volgens hemzelf zou hij dat allemaal verzonnen hebben. Hij is nooit veroordeeld voor de verdwijning.

Stephany Flores

Joran bracht op 30 mei 2010 de Peruaanse studente Stephany Flores om het leven. Na een avondje in een casino ging hij met haar naar een hotelkamer.

Op camerabeelden was te zien hoe hij later alleen vertrok. Hij is uiteindelijk gepakt in Chili en veroordeeld tot 28 jaar in de Peruaanse cel.

Daar heeft hij geen ‘goed gedrag’ vertoond. Onlangs werd duidelijk dat hij de spil was in een smokkelaarsnetwerk. Hij werd door bewakers betrapt op het verhandelen van wit poeder.

De rechtbank was niet bepaald mild en legde hem een extra celstraf op van 18 jaar en vier maanden. Dingetje in Peru is wel dat je daar maar maximaal 35 jaar achter de tralies mag zitten. In 2045 komt hij, als hij nog leeft, hoe dan ook vrij. Daarna zou het kunnen dat hij nog in de VS moet zitten.

Joran besluit eindelijk de waarheid te vertellen: ''Ik zweer het op mijn kind''

Uitlevering

In juni van dit jaar is Van der Sloot overgebracht naar de Verenigde Staten. Hier staat hij terecht voor de afpersing van de moeder van Natalee Holloway.

Hij zou de rouwende moeder hebben wijsgemaakt haar naar het lichaam van haar dochter te leiden, in ruil voor geld. Maar hij leidde hij helemaal nergens heen.

Na het proces moet hij weer terug naar Peru, waar hij de rest van zijn straf moet uitzitten. Mocht hij in de VS ook veroordeeld worden, wordt hij wederom uitleverd aan het land.

Joran liet zelf recent al weten er niet meer op te rekenen dat hij ooit nog vrijkomt. En daarmee lijkt de weg vrijgemaakt voor de waarheid.

Documentaire

De waarheid over de verdwijning van Natalee Holloway.  Want wat is er nu precies gebeurd met haar? Videoland maakt nu bekend met een documentaire over Joran te komen.

Misdaadjournalist John van den Heuvel is op bezoek geweest bij Joran in het complex in Alabama, waar hij momenteel zit.

Het schijnt zo te zijn dat Van der Sloot een dagboek heeft bijgehouden. Dit dagboek vormt de basis van deze docureeks. John van den Heuvel is nog niet klaar met zijn onderzoek naar wat volgens het dagboek aantoonbaar de waarheid is. Hij zal nu, na jaren, de waarheid onthullen.

Dat klinkt allemaal schitterend, maar Joran heeft dat al wel wat vaker beloofd. Vooralsnog is er nog geen datum bekend over wanneer de documentaire te zien zal zijn.

Scroll naar boven