Moeder slaat haar dochtertje 32 keer met een stok, om haar daarna te vernederen

Moeder slaat haar eigen dochtertje 32 keer met een stok, om haar daarna te vernederen

Een 31-jarige moeder uit Dordrecht moest gisteren voor de rechter verschijnen voor wat ze haar dochter van 12 heeft aangedaan. Ze krabde en kneep haar, waarna ze 32 klappen (met platte hand, vuist en stok) uitdeelde. Daarna besloot de moeder haar dochter vernederen.

 

De gebeurtenissen dateren van 5 oktober vorig jaar, zo weet Rijnmond. De school waarop het meisje zit trekt aan de bel omdat ze niet op school is verschenen, iets dat vaker gebeurt. De politie gaat direct op zoek en treft het meisje aan bij haar tante in Spijkenisse. Ze laat meteen weten dat ze in elkaar geslagen is door haar moeder en daarom gevlucht naar de zus van haar moeder.

Camerabeelden

De moeder wordt direct opgepakt en wil niets zeggen. Maar dan blijkt dat er camerabeelden zijn, omdat er een camera in de woning hangt. De politie omschrijft het als volgt: ”32 keer klinkt er ‘een bepaald geluid’ dat van een klap moet zijn. Dat gebeurde zowel met de platte hand als met een vuist. Zelfs wanneer het meisje op de grond valt gaat de moeder door met mishandelen.”

Hele nacht op de grond

Maar de horrormoeder vindt het dan nog steeds niet genoeg. Ze besluit haar dochtertje de hele nacht op de grond te laten liggen en verbiedt haar om naar de wc te gaan. Om 07.00 uur ‘s-morgens wordt het slachtoffertje op straat gezet om naar school te gaan. Maar het meisje vlucht naar haar tante.

‘Mijn zus is knettergek’

Een van de tanten zegt dat de vrouw ‘knettergek’ is en dat ze haar dochter vaker heeft mishandelt. Het meisje zegt ook dat ze vaker klappen heeft gekregen.

De moeder ontkent dat: ”Het is alleen die ene keer, die ene dag geweest.” Maar waarom deed de moeder dit? Volgens haar was ze ‘boos’ omdat haar dochter niet eerder was thuisgekomen en was weggelopen. ”Het werd me die dag allemaal even te veel.”

Uit huis geplaatst

Het meisje is inmiddels uit huis geplaatst. Haar vader kwam een aantal jaar om het leven. Justitie wil dat de vrouw voor een maand de gevangenis in gaat en eist 120 uur taakstraf. Daarnaast moet ze worden behandeld bij De Waag en krijgt ze een contactverbod met haar dochtertje.

De moeder zegt het allemaal niet zo bedoeld te hebben, maar de rechter wijst haar op iets opmerkelijks. Toen de moeder in eerste instantie werd vrijgelaten, heeft ze alle spullen van haar dochter weggegooid. Het lijkt dus nu net alsof het meisje er nooit gewoond heeft. ”Er zit veel boosheid in u”, aldus de rechter die op 2 februari uitspraak zal doen,

Scroll naar boven