Belgisch meisje (14) stapt uit het leven tijdens schooltijd

Belgisch meisje (14) stapt uit het leven tijdens schooltijd

De politie in Brussel onderzoekt de zelfmoord van een 14-jarige meisje. Afgelopen dinsdag vroeg ze aan een leraar of ze even naar de wc mocht. Ze kwam nooit meer terug en werd 30 minuten later op zo’n 600 meter van de school dood gevonden.

De gebeurtenis speelde zich af in de Decrolyschool in Ukkel. ”Tien minuten later was ze nog niet terug. De leerkracht en de leerlingen zijn haar gaan zoeken, op het terrein van de school”, aldus Marc Decroly, woordvoerder van de school en nazaat van de oprichter.

Belgisch meisje (14) stapt uit het leven tijdens schooltijd

Het meisje was nergens te vinden. Haar lichaam werd zeshonderd meter verder geborgen aan het station van Diesdelle in Ukkel.

Geen pesterijen

”We begrijpen het niet”, aldus Marc Decroly. ”Ze was een goede leerling en zat goed in haar vel, zo leek het ons. Niemand begrijpt dit. We zijn in shock”. Op het eerste gezicht zouden er geen pesterijen geweest zijn en problemen thuis waren er ook niet. Iedereen is er kapot van. Onze leerlingen en leerkrachten krijgen professionele hulp nu”.

De politie is wel een onderzoek gestart om de beweegredenen van het meisje te weten te komen, zo bevestigt het parket in Brussel. “Er is inderdaad een opsporingsonderzoek gestart”, zegt de parketwoordvoerder Martin François, die niet meer kwijt wil.

Scroll naar boven