Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet

Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet

Groot nieuws vanuit het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De moeder van het babytje dat daar recent is overleden, heeft een advocaat in de arm genomen. Richard Korver en de moeder weigeren zich neer te leggen bij de conclusie van het Openbaar Ministerie.

Het OM heeft geconcludeerd dat de baby niet door een strafbaar feit om het leven gekomen is. Advocaat Korver noemt dat “een hele rare beslissing van het OM.

Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet
Strafrechtadvocaat Richard Korver

‘Kort door de bocht’

“Dat er geen sprake is van een niet-natuurlijke dood en daarom niet van een strafbaar feit, is te kort door de bocht. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat het kind leed aan een ziekte die opgemerkt had moeten worden. De baby was immers aan de zorg van de Staat toevertrouwd.”

Korver stelt dat het Openbaar Ministerie weigert het sectierapport aan de moeder te verstrekken. Ze mag er wel in kijken, maar de advocaat vindt dat niet voldoende.

Moeder snapt taal niet

Volgens Korver is het zeer moeilijk voor de moeder van het verloren kindje. “Dan moet een weduwe die totaal overstuur is door het verlies van haar kind een sectierapport lezen in een taal die ze niet beheerst. Ook willen we het sectierapport voor kunnen leggen aan een aantal andere artsen.”

Korver heeft een brief geschreven aan het OM, waarin hij vraagt de beslissing te heroverwegen.

Scroll naar boven