Breaking: kabinet gaat schulden van gezinnen met financiële problemen overnemen

Breaking: kabinet gaat schulden van gezinnen met financiële problemen overnemen

Eindelijk kunnen we een keer goed nieuws melden. Het kabinet wil namelijk mensen gaan helpen die hun energienota niet meer kunnen betalen.

Het gaat specifiek om gezinnen die betalingsproblemen hebben en waarbij met afsluiting gedreigd wordt. In dat geval nemen de overheid en energiebedrijven de rekening over.

Breaking: kabinet gaat schulden van gezinnen met financiële problemen overnemen

Haagse bronnen melden aan Hart van Nederland dat het plan al dit jaar in kan gaan, nog voordat het winter wordt.

1 miljoen huishoudens

De alsmaar stijgende energieprijzen zijn voor steeds meer huishoudens een molensteen. Er is berekend dat meer dan een miljoen gezinnen financiële problemen wacht. Het overgrote deel (600.000 mensen) heeft nooit eerder geworsteld met het betalen van rekeningen.

Deze mensen wacht de schuldhulpverlening als de overheid niets doet. Maar juist dat kost de overheid veel geld. Zij vinden het goedkoper om dan de energierekening ‘gewoon’ over te nemen.

Kleine lettertjes

Het kabinet zou het kabinet niet zijn als er geen addertje onder het gras zit. Het nieuwe plan geldt namelijk alleen voor mensen die pas dit jaar een nieuw energiecontract afgesloten hebben tegen hogere tarieven of nog moeten gaan afsluiten. Ieder ander heeft dus pech.

De nieuwe regeling gaat alleen gelden voor mensen die dit jaar een nieuw energiecontract moeten afsluiten of hebben afgesloten met hogere tarieven. De verwachting is dat het overgrote merendeel van de mensen binnenkort een contract met variabele tarieven heeft.

Scroll naar boven