Michael adopteert een ‘kind”, maar dat blijkt een 23-jarige gestoorde psychopaat

Michael adopteert een 'kind'', maar dat blijkt een 23-jarige gestoorde psychopaat

Michael Barnett uit het Amerikaanse Layfette, Indiana dacht in 2010 een Oekraïens kind met dwerggroei te hebben geadopteerd. In werkelijkheid bleek het te gaan om een krankzinnige psychopaat van 23, die de hele familie probeerde uit te roeien.

Meisje met dwerggroei

Het verhaal van Michael en zijn familie is bizar. Heel bizar. Het is dusdanig krankzinnig dat er op 29 mei aanstaande een documentaire over wordt uitgebracht.

In 2010 dacht de familie Barnett een goede daad te verrichten, door Natalia Grace uit Oekraïne te adopteren. Hen werd voorgehouden dat Natalia zes jaar oud was.

Naarmate de tijd verstreek, vonden er vreemde dingen plaats in huis. Het ‘meisje’ werd gewelddadig en bedreigde de levens van de familie.

Volgens Michael en zijn vrouw Kristina wilde Natalia hun kinderen ‘neersteken’. Ook probeerde ze Kristina te vergiftigen en uiteindelijk om te brengen.

De duistere gedachten en plannen van de dwerg gingen heel ver. ”Toen ik ’s nachts een keer wakker werd, stond Natalia aan het voeteneinde met een mes in haar hand.”

Michael adopteert een 'kind'', maar dat blijkt een 23-jarige gestoorde psychopaat

Jake, de biologische zoon van het koppel, bevestigt dit gebeuren. ”Ik voelde met thuis niet meer veilig met Natalia in onze buurt.”

Identiteit

Na deze gebeurtenissen begonnen de Barnetts te twijfels aan de identiteit van Natalia. Ze vermoedden dat het ‘meisje’ een volwassene was, die zich voordeed als kind.

De ouders ondernamen actie en stapten naar de rechter. Ze wilde dat er werd uitgezocht wat haar ware identiteit was. Dat gebeurde.

In 2012 werd vastgesteld dat Natalia op dat moment geen 9, maar al 23 jaar oud was en psychisch compleet gestoord was.

Verwaarlozing

De familie besloot naar Canada te verhuizen. Ver weg van Natalia. Wel gaven ze haar een eigen appartement. Dat pikte de vrouw echter niet.

Ze spande een rechtszaak aan tegen haar pleegouders en beschuldigde hen van verwaarlozing en het achterlaten van een kind.

Daarop counterde de familie dat zij slachtoffer waren van fraude. De zaak heeft jarenlang geduurd en pas recent in Michael vrijgesproken.

Documentaire

De bizarre zaak was voor Discovery aanleiding een documentaire te maken. Michael waarschuwt de kijkers in de trailer dat ze de waarheid zullen horen.

Op 29 mei aanstaande wordt de documentaire getiteld The Curious Case of Natalia Grace uitgebracht. Deze is te zien op Investigation Discovery.

Scroll naar boven