Michael (57) werd doorgeslikt door een walvis: ”Ik ben ontsnapt”

Michael (57) werd doorgeslikt door een walvis: ''Ik ben ontsnapt''

Het internet staat vol met bizarre verhalen. De een is vaak nog gekker dan de ander. Duiker Michael Packard is naar eigen zeggen doorgeslikt door een walvis. Tegen de website Daily Star doet hij nu zijn verhaal, dat voor veel mensen moeilijk te geloven is.

Pikzwart

Het begon allemaal in juni 2021. Michael was aan het duiken in Provincetown (Massachusetts). ”Ik was bijna op de bodem, toen ik ineens een harde klap voelde.”

”Alsof ik door een trein werd geraakt. Niet veel later werd het helemaal zwart. Het water ging overal langs me heen en ik voelde de immense druk in mijn lichaam.”

”Ik werd door het water heen en weer gegooid, en ik dacht: what the f*ck? Ik had kunnen stikken of had kunnen verdrinken als de zuurstof opgeraakt zou zijn.’

Michael (57) werd doorgeslikt door een walvis: ''Ik ben ontsnapt''

Uitgespuugd

Michael beweert in de maag van het dier maar aan een ding gedacht te hebben: ”Mijn vrouw en kinderen. Voor hen wilde ik er weer uit komen.”

Op het populaire forum Reddit – Ask Me Anything houdt Michael een sessie waarin hij vragen van bezoekers beantwoord. Want hoe is hij weer uit de walvis gekomen?

Dat lijkt ons toch schier onmogelijk. Maar volgens Michael heeft walvis hem daarna ‘gewoon weer uitgespuugd’. Zat hij dan wel in de maag van het dier? ”In de mond zou ook kunnen. Het was zwart dus ik zag niets.”

Aan land

Nadat het zeedier hem heeft uitgespuugd, is hij naar het strand gezwommen. Hij is daarna naar het ziekenhuis gegaan. ”Ik heb daar aangegeven dat ik was doorgeslikt door een walvis.”

”Binnen no time kwamen alle artsen en verpleegkundigen naar toe om te vragen hoe het was. Een verpleegster kwam zelfs met een kladblok en vroeg me of ik de winnende loterijnummers kon voorspellen!”

Zoon Jacob

Michael’s zoon Jacob zit naast zijn vader tijdens het vraaggesprek op Reddit en zegt: ”Ik had Spaanse les op school toen ik ineens de klas uit werd gehaald.”

”Mij werd verteld dat er een 0ngeluk met mijn vader had plaatsgevonden. Voor de rest hoorde ik de hele dag niets. Ik werd er erg zenuwachtig door.”

Swallowed by a whale? This man

Niet de eerste keer

Het walvis-gebeuren was niet de eerste keer dat Michael ontsnapte aan het heengaan. Eerder zat hij aan boord van een vliegtuig dat van San Jose naar Puerto Jimenez vloog.

Tijdens de vlucht ging er was mis. Het vliegtuig stortte naar beneden. Hierbij kwamen drie mensen om, maar Michael overleefde en bracht samen met vier andere passagiers twee nachten in de jungle van Costa Rica door. En dat terwijl hij zijn benen en zijn armen had gebr0ken.

Scroll naar boven