Met deze smerige truc laat Albert Heijn klanten aan de kassa meer betalen

Dit is momenteel de allerduurste supermarkt in ons land

Boodschappen zijn tegenwoordig ontzettend duur. Je komt er echter niet onderuit, want je moet nu natuurlijk gewoon eten en drinken. Maar in tijden waarin veel mensen weinig geld hebben, is het krankzinnig wanneer de supermarkt je bij kassa een loer draait.

Onjuiste kassabon

Wat blijkt? De Albert Heijn zet massaal onjuiste bedragen op kassabonnen. Volgens de Consumentenbond gaat het inmiddels alle perken te buiten.

Twee maanden geleden liet de Consumentenbond weten dat er veel misgaat bij Nederlandse supermarkten. Het ging specifiek over de prijs die wordt toegekend aan artikelen in het schap versus de uiteindelijke prijs die aan de kassa wordt gerekend. Bij een op de zes producten gaat het fout.

En, ook niet onbelangrijk: dat is vrijwel altijd in het nadeel van de klant. De Consumentenbond eiste dat dit voor 30 juni opgelost zou moeten zijn. De directies van Albert Heijn en Jumbo beloofden in een onderhoud dat klanten het product dat met een foutieve prijs op de bon staat, gratis zouden krijgen.

Albert Heijn licht klanten op

De supermarkten Jumbo en Plus hebben zich keurig gehouden aan de afspraken. Maar Albert Heijn doet helemaal niets en licht de klanten nog steeds op.

De Consumentenbond zegt: ”Ondanks herhaalde verzoeken komt Albert Heijn niet over de brug met rapportages van de beloofde extra controles.”

Verder staan er nog steeds fouten op de bon, hangen er reclameborden in de winkel met prijzen die sinds oktober 2022 niet meer kloppen en komt AH de toegezegde prijsgarantie niet na. Zo weten kassamedewerkers niet van de garantie en wordt het product niet gratis meegegeven wanneer de bon niet klopt.

Klanten compenseren

De Consumentenbond is laaien, en is van plan om Albert Heijn voor de rechter te slepen: ”Fouten op de kassabon zijn en oneerlijke handelspraktijk.”

En daar stopt het niet, want de bond eist ook dat Jumbo, Plus en Albert Heijn een plan indienen waarin wordt aangegeven hoe zij klanten gaan compenseren voor foute kassabonnen in de afgelopen jaren.

Albert Heijn: ?

In de tussentijd zegt Albert Heijn verbaasd te zijn over het bericht van de Consumentenbond. ”We zijn voortdurend in gesprek. Wij vinden dat elk product met een verkeerde prijs er een te veel is.”

”Bij Albert Heijn hebben we de afgelopen maanden verbeteringen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat foutieve prijzen bij lokale aanbiedingen tot het verleden behoren.”

”Vrijwel alle prijskaartjes in de winkel zijn digitaal en klanten die een foutieve prijs signaleren krijgen het product altijd gratis mee.”

Volgens de supermarkt gaat het in minder dan 1 procent van de gevallen niet goed met de prijs op de kassabon. “Wij gaan graag met de Consumentenbond in gesprek om inzicht te krijgen in de achterliggende data van hun onderzoek.”

Wat vind jij van deze maniertjes van Albert Heijn? Laat het weten in de reacties en deel dit direct op Facebook. Dan kunnen meer mensen het lezen!

Scroll naar boven