Emma (16) ging op vakantie naar Spanje, komt thuis met een ‘kleine verrassing’

Emma (16) ging op vakantie naar Spanje, komt thuis met een 'kleine verrassing'

De 45-jarige Sofie heeft een ontzettend hechte band met haar twee kinderen Wesley (17) en Emma (16). Ze is dan ook verre van vrolijk wanneer haar dochter voor het eerst alleen op vakantie gaat en thuiskomt met een ‘kleine verrassing’.

Tomboy

Volgens Sofie is Emma als tijd een ’tomboy’ geweest. ”Vriendinnetjes had ze nauwelijks. Emma was altijd te vinden bij ‘matties’ op de skatebaan. Ze droeg ook baggy kleding’ en hing tot ’s avonds laat rond bij de skatebaan in de buurt. Ik vond het niks, maar ze moet het zelf weten.”

”Mijn schoonmoeder vond dat verschrikkelijk en zei dat het net leek alsof ze twee kleinzonen heeft. Maar wij accepteerden haar precies zoals ze was. Of ze nu met barbies speelde of als keeper in de goal stond. Pas rond een jaar of twaalf merkten we een kleine verandering.”

”Ze ging experimenten met make-up, en begon meer vriendinnetjes te krijgen. Dat deed me ontzettend goed. Een sociaal leven is toch belangrijk als kind.”

Op vakantie

”Een paar weken geleden kwam ze ineens met het idee om naar Spanje op vakantie te gaan. Ze wilde graag naar Lloret de Mar en twee vriendinnen zouden meegaan.”

”Al snel zag ik dat er volop gefeest wordt. Mijn dochter als een soort ‘prooi’ laten gebruiken? Daar zag ik niet zo veel in. Maar mijn man zei dat ze oud en wijs genoeg is. Bovendien valt ze op vrouwen, dus veel zouden we niet te vrezen hebben volgens mijn man. Ik heb de vakantie dan ook voor haar betaald.”

Elke dag bellen

Emma ging met twee vriendinnen, Suzanne en Catherina. ”Ze heeft me elke dag gebeld en stuurde ook veel foto’s. We waren blij dat ze het zo leuk had.”

”Na een week kwam ze thuis. Ze was ontzettend moe, maar zo gaat dat bij jongeren. Die gaan op vakantie om vervolgens helemaal kapot thuis te komen.”

”Ik vond het niet erg, want ik zag ook dat haar vriendschap met haar vriendinnen sterker leek te zijn geworden. Ze belde nu elke dag met hen.”

Jeuk en krabben

”Maar een paar weken later viel me op dat ze zich ongemakkelijk gedroeg. Ze krabde voortdurend in de omgeving van haar kruis. Ik heb niets gezegd, maar heb wel een vaginale douchegeld gehaald. Toch ging de jeuk niet weg. Daarop zijn we maar naar de huisarts gegaan.”

”Tijdens het consult vroeg de dokter of Emma misschien iets onveiligs had gedaan. Hij doelde natuurlijk op de daad.  Ik barstte in lachen uit, maar bij Emma liepen de tranen over haar wangen.”

Emma (16) ging met haar vriendinnen naar Spanje, komt thuis met een 'kleine verrassing'

”De rest van het consult verliep op zijn zachtst gezegd niet bepaald soepel. Wat ze heeft opgelopen onthul ik liever niet. Dat vind ik zielig voor haar.”

Yassine

”Uiteindelijk moest ze wel vertellen hoe ze het had opgelopen. In tranen vertelde ze dat ze een jongen had leren kennen. Yassine uit Den Haag. Tijdens het feesten was er het een en ander gebeurd, en ze was meegegaan naar zijn hotelkamer. Daar schrok ik heel erg van.”

”Voor hetzelfde geld gebeurt er iets heel ergs, je weet het niet. Zowel Yassine als Emma hadden niet gedacht aan een condoom. Ik werd daar ontzettend kwaad om.”

”Nu is het ‘maar’ een SOA, maar wat als ze zwanger was geraakt? Mijn man heeft stevig op haar ingepraat. Contact met Yassine is er overigens niet. Hij had mijn dochter een verkeerd telefoonnummer gegeven. Emma vindt het niet erg. Nu ze weet wat ze door hem heeft opgelopen, wilde ze hem sowieso niet meer zien.”

”Inmiddels is Emma behandeld en gaat het weer prima met haar. Ze heeft me belooft dat ze voortaan wel drie keer nadenkt voor ze weer zo’n stommiteit begaat.”

Scroll naar boven