Meteorologen schrikken van weersvoorspelling: ”Dit is ongekend”

Meteorologen schrikken van weersvoorspelling: ''Dit is ongekend''

Vandaag, op 1 september, is de zomer officieel voorbij. Dat betekent dat de meteorologische herst dan ook is begonnen. Maar wie denkt dat we daardoor direct druilerig weer voor onze kiezen krijgen, heeft het mis.

Tropisch

Er is namelijk een hogedrukgebied in aantocht, die ons land na het weekend zal bereiken. We krijgen dan te maken met een zomerperiode, waarbij de temperaturen zelfs tropisch kunnen worden.

Vandaag

Vandaag schiet het allemaal nog niet erg op. Dankzij een ‘storing’ die ons land vanuit het zuidwesten binnentrekt, neemt de bewolking flink toe.

In de zuidelijke provincies gaat het flink plenzen. Die regen kan zich gedurende de dag verplaatsen naar het midden van het land. Dit is echter nog niet met zekerheid te zeggen.

In het noorden van Nederland blijft het vermoedelijk droog en dat niet alleen; het zonnetje laat zich ook af en toe zien. Dus dat is wel mooi.

Meteorologen schrikken van weersvoorspelling: ''Dit is ongekend''

Regen

Later in de ochtend en in de eerste helft van de middag trekt het regengebied weg. Daarna kunnen, wederom in het zuiden, buien ontstaan die gepaard kunnen gaan met onweer.

Vanavond trekken de buien langzaam aan naar het noord. Op veel plekken kunnen we vandaag temperaturen verwachten die uit zullen komen rond de 19 a 20 graden.

Vanavond en vannacht bewolkt

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt, waarbij er lokaal wat regen valt. Verder wordt het ‘nevelig’ en kan er zelfs wat mist ontstaan. De temperaturen dalen tot tussen de 10 graden in het noorden en 15 graden in het zuiden van Nederland. Niet erg slecht dus.

Zaterdag hebben we vooral in de ochtend nog steeds last van restbewolking van de storing van vrijdag. Uit de bewolking kan nog steeds wat regen of een bui vallen.

Meteorologen schrikken van weersvoorspelling: ''Dit is ongekend''

In de loop van de dag lijkt de activiteit er wel meer en meer uit te gaan. Aan weerszijden van de wolkenzone komt ook de zon er af en toe door.

Tropische hitte

Zondag komt een hogedrukgebied onze kant op, dat met zeer warme lucht is gevuld. Op zondag wordt het aangenaam, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

En dat is slechts een voorproefje van wat ons nog te wachten staat. Volgens Weer.nl moet niemand er raar van opkijken als we later volgende week ineens te maken krijgen met tropische hitte. Om sommige plekken kan het 35 graden worden. Zeer aangenaam dus.

Scroll naar boven