Wie denkt dat paarden altijd lief zijn, heeft nooit een doorgedraaid paard gezien

Wie denkt dat paarden altijd lief zijn, heeft nooit een doorgedraaid paard gezien

Paarden zijn vaak ontzettend lieve dieren die heel goed samengaan met mensen. Paarden zijn echter ook zeer gevoelige dieren.

Drie opties

Een paard behandelt je meestal exact zoals jij het dier behandelt. Dus wanneer jij een paard pijn doet, kunnen er eigenlijk drie dingen gebeuren.

Ofwel het dier wordt bang, of slaat op hol en rent weg. Mogelijkheid nummer drie is dat het dier jou een lesje leert. Dat is niet veelvoorkomend. En gelukkig ook maar, want de beelden uit onderstaande video zijn best eng. Zo eerlijk zijn we dan weer wel.

Draait door

Wat we zien is hoe een wit paard een man flink te grazen neemt. Wat hieraan vooraf is gegaan, wordt niet getoond. Weten we dus ook niet.

Enfin, de man wordt door het paard in het rond geslingerd aan zijn arm. Daarna stort het dier zich vol op de man, die totaal kansloos is tegen zo’n groot dier.

Dan verschijnt er iemand die man wil helpen. We zien hem iets tegen het paard aangooien. Het helpt niets en de man rent weer weg.

Niet veel later komt er een andere man aangerend. Die weet het paard aan het schrikken te maken. Bewonderenswaardig genoeg staat het slacht0ffer daarna op. Hij lijkt er goed te zijn afgekomen.

De vraag die wij, en vele mensen met ons, hebben: wat is er gebeurd wat het dier heeft doen besluiten de man zo hard aan te pakken?

Scroll naar boven