Meisje filmt hoe surfende vriend (26) in Rhodos vol door de bliksem wordt geraakt

Een Britse toerist van slechts 26 jaar is tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Rhodos omgekomen, toen hij op zee werd geraakt door de bliksem.

Een Britse toerist van slechts 26 jaar is tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Rhodos omgekomen, toen hij op zee werd geraakt door de bliksem. Zijn vriendin zag alles gebeuren, en stond haar vriendje te filmen vanaf het strand.

Het koppel was samen op vakantie gegaan naar Rhodos, toen de man besloot te gaan paddleboarden. Dit is een soort van surfen, waarbij je je armen moet gebruiken om te paddelen.

Meisje filmt hoe haar surfende vriend (26) in Rhodos vol door de bliksem wordt geraakt

Bliksem

De vriendin van de man pakte haar camera erbij en besloot haar lover vanaf het strand te filmen. Het weer was al niet best, maar sloeg op gegeven moment helemaal om.

Langzaamaan verdween de zon achter de wolken, die steeds donkerder werden. Regen en onweer barstte los. Het schrok de Brit niet af.

Ondanks de weersomstandigheden besloot hij vrolijk door te gaan met paddleboarden. Althans, dat lukte nog slechts een paar minuten, want toen werd hij geraakt door een blikemschicht.

Meerdere mensen, waaronder dus zijn vriendin die stond te filmen, hebben het zien gebeuren. Het moet een beeld geweest zijn om nooit meer te vergeten.

Eerste hulp

Een van de strandgangers aarzelde geen seconde en rende met zijn kleding nog aan het water in. ”Ik was bezorgd dat ook ik geraakt zou worden, maar ik ben niet gestopt.”

”Toen ik bij hem kwam, lag hij met zijn gezicht naar beneden. Ik heb hem snel naar de kant gebracht en heb eerste hulp aan hem verleend.”

”Hij leefde nog. Ik hoorde zijn hart kloppen en ik voelde zijn pols. Na enkele minuten kwamen reddingswerkers en die zijn direct aan de slag gegaan om hem in leven te houden.”

Niet gered

De man werd vervolgens naar het Archangelos Health Center gebracht, maar medici zijn er niet in geslaagd om de man te redden.

Niet veel later hoorde ook de strandganger dat de man die hij geprobeerd had te redden, het niet overleefd heeft. ”Ik ben in shock en vlieg eerder terug naar huis. Mijn vakantie heeft geen zin meer.”

Dat geldt ook voor de vriendin van de man, die alles zag gebeuren. Zij verblijft momenteel nog in Griekenland. Het is nog niet bekend wanneer het lichaam wordt vrijgegeven, zodat het kan worden gerepatrieerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Scroll naar boven