Brekend nieuws: Thijs Romer krijgt ‘veel zwaardere’ straf

Brekend nieuws: Thijs Romer krijgt veel zwaardere straf

Acteur en professioneel kinderlokker Thijs Römer is zojuist door de man met de hamer in de rechtbank van Assen veroordeeld tot drie maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Hij moet een maandje brommen vanwege online zedendelicten met drie kinderen.

Naast dertig dagen staatshotel moet Thijs ook 240 uur taakstraf uitvoeren en moet hij zich laten behandelen bij een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg.

Hiermee krijgt Thijs een ‘zwaardere’ straf dan wat het OM wilde. Van het OM hoefde Thijs namelijk helemaal de cel niet in.

&

Thijs, die de vorige keer aanwezig was, had vandaag geen zin om naar de rechtbank te komen. Zijn advocaat geloofde het ook allemaal wel en liet eveneens verstek gaan.

Schuldig

Volgens de rechtbank is Thijs schuldig aan strafbaar grensoverschrijdend s*ksueel gedrag. De kinderlokker verleidde de destijds minderjarige meisjes tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf. Ook smeekte hij om naaktfoto’s van drie meisjes en stuurde zelf een ‘rukfilmpje’.

Brekend nieuws: Thijs Romer krijgt veel zwaardere straf

Zwaarder

Het OM (Openbaar Ministerie) had twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak een werkstraf van 240 uur en een celstraf van 90 dagen geeist.

Het OM wilde graag dat 89 dagen van die celstraf voorwaardelijk zou zijn. Die ene dag hoefde Thijs van hen niet te zitten, omdat hij meerdere dagen was verhoord. Het OM vond ook dat Römer zichzelf moet laten behandelen bij De Waag, dat is een centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg.

De feiten vonden plaats tussen november 2015 en november 2017. De meisjes waren toen 14, 15 en 16 jaar. De rechtbank meent dat Thijs aan de lopende band misbruik heeft gemaakt van kinderen die tegen hem opkeken, of zelfs verliefd op de acteur waren.

‘Zeer kwalijk’

”Ze durfden geen nee te zeggen, omdat ze bang waren het contact met de verdachte te verliezen.” De rechtbank neemt het Thijs Römer zeer kwalijk dat hij met zijn onbetamelijke gedrag de grenzen van deze minderjarigen overschreden heeft en komt daarom met deze veroordeling.

Scroll naar boven