Meisje (17) doodt haar verkrachter: moet 150.000 dollar boete aan zijn familie betalen

Een 17-jarig meisje uit Amerika heeft haar verkrachter doodgestoken. Maar moet zij de familie van hem 150.000 dollar schadevergoeding betalen. De rechter in Iowa heeft Pieper Lewis schuldig bevonden aan doodslag en opzettelijk letsel van de 37-jarige Zachary Brooks. 

Gewelddadige sfeer en seksueel misbruik

Ze heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van twintig jaar, met een proeftijd van vijf jaar. “Dit is de tweede kans waar u om vroeg, maar je krijgt geen derde. Begrijp je dat?”

Het meisje werd al op haar 15e verkracht door Brooks. Thuis was er een gewelddadige sfeer dus daarom was ze weggelopen en sliep ze in een gang van een flatgebouw. Zelf zegt ze dat ze door een andere man is verhandeld als seksslaaf. Op dat moment heeft Brooks haar meerdere keren verkracht.

Brooks zou haar onder bedreiging van een mes hebben meegenomen naar zijn appartement. Op een gegeven moment werd Lewis zo boos dat ze naar een mes greep en hem ruim dertig keer stak.

De autoriteiten van Iowa twijfelen er niet aan dat Lewis seksueel is misbruikt. Echter denken ze dat Brooks sliep op het moment dat hij werd neergestoken, en dus geen direct gevaar vormde voor haar.

Naast de gevangenisstraf is ze ook verplicht om de familie van Brooks een schadevergoeding van maar liefst 150.000 dollar te betalen. Veel mensen vinden dit een grote schande. Daarom is er een inzamelingsactie gestart. “Een kind dat is verkracht, mag onder geen enkele omstandigheid een vergoeding aan de familie van een verkrachter verschuldigd zijn”. Inmiddels is het benodigde bedrag al opgehaald.

Scroll naar boven