Rob Jetten doet belofte aan Nederlanders: ”Hier ga ik voor zorgen”

Rob Jetten vindt terraswarmers belachelijk en wil dat de horeca daarmee stopt

Als het aan het kabinet ligt, wordt er in de aankomende winter geen enkel huishouden afgesloten van elektra door betalingsproblemen. Energieminister Rob Jetten (D66) belooft zelfs dat dit niet gebeuren zal.

In de talkshow Op1 zegt Jetten: “Voor mij staat één ding echt voorop: niemand mag in Nederland in de kou komen te zitten. Dat is voor de komende winter de belofte.”

Afsluitingen voorkomen

Het kabinet voert momenteel overleg met energiebedrijven over verschillende opties om afsluitingen te voorkomen. Het zou erg wrang zijn als mensen door betalingsproblemen zonder gas en elektra komen te zitten, “terwijl we weten dat er vanaf 2023 een goede structurele oplossing komt.”

Volgens Jetten zijn energiebedrijven het met elkaar eens dat afsluitingen not done zijn. Op Prinsjesdag gaat het kabinet miljarden uittrekken om de pijn van de stijgende prijzen te verzachten. In de tussentijd wordt er ook hard gewerkt aan een oplossing voor de korte termijn.

Recent werd al bekendgemaakt dat politiek Den Haag een soort fonds in het leven wil roepen voor mensen die geen geld meer hebben voor hun energierekening.

Scroll naar boven