Meer dan 99 procent van de mensen weet niet wat dit verkeersbord betekent

Meer dan 99 procent van de mensen weet niet wat dit verkeersbord betekent

In Duitsland is een verkeersbord opgedoken waarvan vrijwel niemand weet waar ze voor dienen. Het gaat om een zwart-wit gekleurd bord dat langs de snelweg staat. Wanneer we je vertellen dat het bord ook niet bedoeld is voor mensen, wordt het nog gekker.

Verkeersborden

In totaal zijn er 13 borden geplaatst. Op exact 2,5 kilometer van elkaar zijn ze te vinden op de snelweg A9 München naar Ingolstadt en op de A93 richting Regensburg. De borden gaan behoorlijk viraal, omdat niemand schijnt te weten waarom ze er staan en wat ze betekenen.

En dat is toch wel belangrijk voor automobilisten. Wanneer je een bord ziet staan waarvan je geen idee hebt wat je daar mee aanmoet, weet je dus ook niet of je iets overtreed.

Zelfrijdende auto’s

De verkeersborden blijken ook helemaal niet bedoeld voor mensen, maar voor zelfrijdende auto’s. De Gelderlander schrijft dat digitale autonome voertuigen hiermee in staat worden gesteld hun exacte locatie te bepalen.

Handig, want experts zijn van mening dat autonome auto’s binnenkort onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven. Dat er echt in geloofd wordt, blijkt wel uit het feit dat de borden geplaatst zijn als ’test’.

‘Geen zekerheid’

Of de zelfrijdende auto er echt komt is nog maar de vraag. Er zijn namelijk ook experts die stellen dat de kosten voor auto’s die te allen tijde foutloos kunnen rijden exorbitant hoog zijn. Wellicht dat snelwegen en binnenwegen geschikt zullen zijn, maar in een druk stadscentrum is dat wel anders.

Daar gebeuren zoveel verschillende dingen, dat het momenteel nog nodig is dat een bestuurder zelf het stuur over moet nemen. Computers hebben simpelweg (nog) niet de mogelijkheid om de menselijke geest te evenaren als het aankomt op ingewikkelde verkeerssituaties.

Overigens hebben we even gekeken hoe lang de borden er al staan. Op Reddit staat een bericht, waaruit blijkt dat ze zeven! jaar geleden al geplaatst zijn.

 

Scroll naar boven