Marisse (31) verhuist naar Gambia voor relatie met Seedy, zijn vrouw en hun 4 kinderen

Marisse (31) verhuist naar Gambia voor relatie met man, zijn vrouw en hun 4 kinderen

De 31-jarige Marisse van Drunen uit Oud-Beijerland heeft Nederland verlaten en is vertrokken naar het schitterende Gambia. Ze heeft namelijk een relatie met Gambiaan Seedy en zijn eerste vrouw Mariama. De twee hebben overigens ook vier kinderen.

Verliefd op Seedy

Marisse wordt verliefd op Seedy tijdens een vakantie. Ze is op slag verliefd op hem, maar loopt tegen een probleem aan: hij is gelukkig getrouwd en heeft vier kinderen.

Maar dat maakt Marisse weinig uit. Ze ziet het best zitten om als tweede vrouw te fungeren. ”In Gambia mogen mannen meerdere vrouwen hebben, mits hij voor hen kan zorgen. Dat vind ik mooi en bijzonder.” Seedy woont een paar dagen in de week bij Marisse, terwijl hij de andere dagen bij Mariama woont.

De Hollandse vindt het allemaal schitterend. ”De Gambiaanse mentaliteit is dat iedereen welkom is. Ze zijn hier heel erg gastvrij. Ik voel me rijk.”

Mariama voelt als mijn zus

Inmiddels probeert Marisse een echte Gambiaan te zijn. Ze leert de lokale stamtaal en verdiept zich in de gebruiken van de stam. ”Mariama voelt als mijn zus. Het is fijn om haar dichtbij te hebben. We regelen samen vanalles voor de familie en ik mag van haar soms ook koken.”

Stichting

Marisse is voornamelijk afhankelijk van het geld dat Seedy binnenbrengt. Soms helpt ze met bananen plukken en in de tussentijd heeft ze een stichting opgericht die steeds beter gaat lopen.

De Nyamina Garden Foundation helpt de bevolking door op hun twee hectaren land in werk te voorzien. Het respecteren, samenwerken en leven met de natuur is een ander aspect. ”We zijn een kleine stichting. Al het geld dat binnenkomt, vloeit direct door naar onze gemeenschap.”

Scroll naar boven