Esra (13) ging uit logeren, 8 dagen later halen ouders haar van de beademing af

Esra (13) ging uit logeren, 8 dagen later halen ouders haar van de beademing af

 In het Australische Queenland is een 13-jarig meisje omgekomen, nadat ze meedeed aan een challenge op TikTok. In het televisieprogramma A Current Affair vertellen haar ouders Andrea en Paul Haybes hoe zij hun dochter van de beademing moesten laten afhalen.

TikTok

Op 31 maart ging Esra uit logeren bij een vriend van haar. Daar bedachten de twee om mee te doen als een trend die op dit moment rondgaat op sociale media, genaamd ‘chroming’.

Hierbij worden jongeren aangespoord om chemicaliën tot zich te nemen, via de mond of neus. De bedoeling is om er high van te worden.

Deodorant

Esra besloot een complete spuitbus deodorant via haar neus te inhaleren. Enkele seconden laten zakte het meisje in elkaar. Haar hart was ermee gestopt.

De vriend denkt dat Esra een paniekaanval heeft gehad en belt haar ouders. Hij vraagt of ze hun dochter willen ophalen en stelt dat er iets ‘niet goed is’.

Hersenen

Pas wanneer de ouders arriveren, heeft men door de Esra’s hart ermee gestopt is. De hulpdiensten worden gebeld en deze proberen haar te reanimeren.

Wonder boven wonder weten paramedici haar hart weer op gang te krijgen. Haar hart en longen waren sterk en men hoopte dat Esra het misschien zou redden.

Na acht dagen aan de beademing wordt echter duidelijk dat Esra’s hersenen ‘onherstelbaar beschadigd’ waren. Andrea en Paul moeten het tragische besluit nemen om de machine uit te laten zetten.

Gebroken

De presentator van het programma, Ally Langdon, hoort het verhaal van de ouders aan en barst op televisie in snikken uit.

Esra’s vader geeft aan dat de familie, sinds het wegvallen van Esra, volledig ‘gebroken’ is. Esra’s broers en zussen Imogen, Seth en Charlie zijn zichzelf niet meer.

Andere mensen behoeden

De reden waarom de ouders dit verhaal publiekelijk delen, is om andere mensen en vooral jongeren te behoeden voor deze debiele trends op sociale media.

”Onze familie is verwoest. We slapen nauwelijks, eten nauwelijks en kunnen niet meer lachen. Wat wij willen, is voorkomen dat andere families hetzelfde lot te wachten staat.

Scroll naar boven