Klimongeluk in Zwitserland kost Nederlandse jongen (13) het leven

Klimongeluk in Zwitserland kost Nederlandse jongen (13) het leven

Afgelopen maandag is er bij een bergsportongeluk in Zwitserland een Nederlandse jongen van 13 om het leven gekomen. Samen met een 47-jarige Zwitserse man viel de Nederlandse jongen 50 meter in de diepte. Dit liet de politie uit de regio weten afgelopen dinsdag.

Het is echter nog onbekend hoe het incident plaats heeft gevonden. Wel is bekend dat ze aan elkaar vast zaten met een touw, zoals gebruikelijk is bij bergsport. De reden hiervoor is om elkaar juist te beschermen bij eventuele incidenten, echter kan het ook juist een incident veroorzaken, waardoor de één de ander mee naar beneden trekt.

Er is wel een getuige die het incident heeft zien gebeuren en de politie heeft ingeschakeld. Ondanks dat hij direct probeerde te helpen heeft het geen resultaat geboden. De Zwitserse man woont in de regio, de Nederlandse tiener was op vakantie met het gezin in het gebied. Er loopt nu een onderzoek naar de precieze oorzaak van het incident.

Wat vreselijk nieuws! Wij wensen alle nabestaanden veel beterschap! Deel dit verhaal op Facebook om ook jouw steun te betuigen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven