Jongen (16) wil niet betalen voor bus, mept chauffeur halfdood

Jongen (16) wil niet betalen voor buskaartje, mept chauffeur halfdood

Bij onze zuiderburen was het gisteren weer flink hommeles. Net als in Nederland lopen ook daar jongeren rond waarvan hun vader en moeder de opvoeding niet zo serieus hebben genomen. Met alle gevolgen van dien.

Geen saldo

Buschauffeur Domingo Smets (51) kan er inmiddels over meepraten. Het is een wonder dat hij nog kan praten, want gister werd hij door een jochie van 16 bijna naar het hiernamaals gemept.

Domingo, die al 21 jaar in dienst is bij Multiobus, dat valt onder de Vlaamse openbaar vervoermaatschappij De Lijn, kwam gisteren met zijn bus bij een halte van een school in Tienen.

Jongen (16) wil niet betalen voor buskaartje, mept chauffeur halfdood

Er stapten twee jongeren in, maar zij blijken geen saldo te hebben op hun ov-kaart. Domingo wijst de jongens erop dat ze moeten betalen.

Maar dat zijn de twee niet van plan. Er ontstaat een felle discussie, waarna een van de jongens de chauffeur kiezelhard in zijn gezicht mept.

Ambulance

Het is aan omstanders te danken dat Domingo het kan navertellen. Zij grijpen in en brengen de chauffeur in veiligheid. De hulpdiensten worden gebeld en niet veel later wordt de man met spoed afgevoerd.

De vrouw van Domingo is ten einde raad: ”De onderzoeken zijn nog volop aan de gang. Er wordt een scan van zijn hoofd genomen.” Volgens de eerste berichtgeving zijn de resultaten niet hoopvol.

Jongen meldt zich

Sarah Callewaert (parket van Leuven) heeft inmiddels ‘goed nieuws’, voor zover je dat als goed kunt omschrijven. De dader heeft zichzelf inmiddels aangeboden op het bureau.

”Hij heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de toestand van de buschauffeur. De verdere details van zijn verklaring dienen nog getoetst te worden. Het onderzoek gaat verder.”

De jongen is echter na een paar uurtjes alweer naar huis gestuurd en mag de gevolgen thuis afwachten. Hij is minderjarig dus vermoedelijk komt hij er gemakkelijk vanaf.

Collega’s in shock

Collega’s van Domingo zijn ontzettend aangedaan door wat er is gebeurd. Zij hebben hun werkzaamheden gisteren voor een paar uur neergelegd. De woordvoerder van De Lijn zegt hier ‘alle begrip’ voor te hebben.

”Tegelijkertijd was het natuurlijk zuur voor onze reizigers, dat ze geen gebruik konden maken van de bussen.”

Scroll naar boven