In welke volgorde mogen deze 3 voertuigen rijden?

In welke volgorde mogen deze 3 voertuigen rijden?

Iedereen die zijn rijbewijs niet bij een pakje boter heeft gekregen, zou de voorrangsregels moeten kennen. Wanneer dat niet het geval is, klopt er iets niet.

Wellicht kun je jouw theorie-examen nog herinneren. Veel vragen kun je daar makkelijk beantwoorden, maar wanneer het aankomt op voorrang?

Dat is vaak toch wat lastiger. Voor veel mensen dan, want er zijn natuurlijk ook een heleboel mensen die hier sterren in zijn.

Voorrang

Onderstaande afbeelding is afkomstig uit het theorie-examen. Vandaar dat wij hem hier uitlichten. Kun je gelijk kijken of je jouw vaardigheden nog een beetje op peil hebt.

In welke volgorde mogen deze 3 voertuigen rijden?

We zien drie voertuigen die een kruising naderen. Het gaat om een blauwe auto, een gele auto en een rode vrachtwagen. Ze hebben de volgende intenties:

  • Vrachtwagen (1): linksaf
  • Blauwe auto (2): rechtdoor
  • Gele auto (3): rechtdoor 

De meeste mensen redeneren dat rechtdoorgaand verkeer voorrang heeft. Wat het lastig maakt is dat er in dit geval dus twee auto’s rechtdoor gaan.

Het is wel duidelijk dat de vrachtwagen niet als eerst mag. De oplossing in deze is dat de gele auto als eerst mag. Daarna mag de blauwe auto rijden en als laatst de vrachtwagen.

  • 3
  • 2

Wat opvallend is, is dat veel mensen het juiste antwoord niet weten. Geen zorgen. Vermoedelijk heb je jouw rijbewijs al. Toch kan het geen kwaad om regelmatig te oefenen.

Dat komt kennis, maar ook je rijvaardigheden alleen maar ten goede. De algemene regels zijn vaak bekend, maar specifieke regels zijn toch wat lastiger. Had jij deze goed?

Heb je zin om nog een dergelijkse situatie op te lossen? Dat kan! Recent hadden we nog een voorrangssituatie waarop meer dan duizend mensen reageerden.

Hier kun je hem vinden!

Scroll naar boven