Oplichter op heterdaad betrapt in bejaardentehuis waar hij pinpassen komt jatten

Afijn, in de video is te zien hoe een jongen op heterdaad wordt betrapt terwijl hij oude mensen hun pinpasjes probeert af te pakken.

We hebben in ons land al tijdenlang te maken met een bekende oplichtingstruc. Hierbij willen mensen met slechte bedoelingen geld verdienen over de rug van jouw oma en/of opa. Ze komen dan een pinpas ophalen.

Telefoonboek

Ook anno 2023 zijn nog veel bejaarde mensen in het telefoonboek te vinden. Wij dachten dat dat boek inmiddels al niet meer bestond, maar dat blijkt wel zo te zijn.

Afijn, een telefoonnummer aan een adres koppelen is daardoor wel erg makkelijk. En dat weten sluwe mensen natuurlijk ook wel.

Pinpas

Wat er gebeurt, is dat bejaarde mensen een belletje krijgen. Hierin wordt hen verteld dat iemand geprobeerd heeft om geld af te schrijven van hun rekening.

De beller vertelt dan dat er iemand van ‘de bank’ komt om het pinpasje op te halen. Er wordt dan ook gevraagd de pincode op een papiertje te schrijven.

Degene die de pinpas op komt halen, heeft dat zogenaamd nodig. Niet veel later gaat dan de bel en staat er inderdaad iemand aan de deur. Binnen no-time wordt de rekening leeggehaald.

Kees van der Spek

Hier wordt echt al jaren voor gewaarschuwd. Toch zijn er nog steeds mensen die erin trappen. Nationale held Kees van der Spek heeft er zelfs een reportage over gemaakt.

Toen confronteerde hij een jongen die in een brievenbus kwam graaien, waar pinpassen in zouden moeten zitten. Kees deed net alsof hij zijn pas ook had gestuurd.

Schitterende beelden. Vooral toen de jongen alles begon te ontkennen en zogenaamd helemaal nergens vanaf wist. Nu is er opnieuw een video opgedoken.

Rotterdam-Zuid

Ditmaal afkomstig uit Rotterdam-Zuid, naast de Bijlmer toch ook geen gebied waar je als Nederlander graag wil wonen. Echt alleen als het moet zeg maar.

Afijn, in de video is te zien hoe een jongen op heterdaad wordt betrapt terwijl hij oude mensen hun pinpasjes probeert af te pakken.

Helaas voor hem zijn er meerdere mensen die hem betrappen. Hij komt er dus niet mee weg. Hopelijk zal hij na een verhoor en onderzoek een tijdje naar een Staatshotel moeten.

Voor wie hem nog niet goed gezien heeft, onderstaand nog een duidelijke foto van meneertje. Deel dit bericht zodat hij de roem krijgt die hij verdient:

Oplichter op heterdaad betrapt in bejaardentehuis waar hij pinpassen komt jatten

Scroll naar boven