Huisarts vaccineert bewoners Staphorst stiekem thuis vanwege taboe

Een huisarts heeft tegen de Volkskrant gezegd dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hun ‘stiekem te vaccineren’. Dit komt omdat het nog een groot taboe is in de Bijbel gemeente.

Taboe om te vaccineren

Mensen zijn doodsbang voor het oordeel van de gemeenschap. “Ik heb patiënten die zich wel willen laten prikken, maar doodsbang zijn voor het oordeel van de gemeenschap. Daarom ga ik binnenkort bij hen thuis langs om hun stiekem het vaccin te geven”.

Dit gebeurde schijnbaar ook veertig jaar geleden met de polio-epidemie. Toen gingen ze ook naar andere dorpen om zich in het geheim te laten prikken. “Overigens vertelde een oudere patiënt dat Staphorsters tijdens de polio-epidemie al naar andere dorpen gingen om zich in het geheim te laten prikken. Wat dat betreft is hier in veertig jaar tijd weinig veranderd.”

De mensen in Staphorst zijn bang dat het vaccin door de duivel is gemaakt. De huisarts probeert de mensen over te halen met een verwijzing uit de bijbel. Jezus wordt door de duivel uitgedaagd om van een tempel af te springen. Jezus werpt dan tegen dat je God niet op de proef mag stellen.D

“Sommigen van mijn patiënten laten zich hierdoor overtuigen, maar de meesten niet. Die weten zeker dat het vaccin door de duivel is uitgevonden”.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven