Openhartige Arjen Lubach doet verdrietige onthulling tijdens interview

Arjen Lubach heeft een bewogen jaar achter de rug. Hij heeft tijdens een interview onthuld dat er een bobbel op zijn schildklier was gevonden die inmiddels in verwijderd. “Bij elk kuchje denk ik: nu ben ik aan de beurt.”

Rotjaar

In het programma Sterren op het Doek vertelde hij over het jaar wat hij heeft beleefd: “Mijn moeder is doodgegaan toen ik 12 was en toen was zij 41. Ik zit even te denken of ik hier iets wil openbaren wat ik nergens heb gezegd nog.”

“Dit is iets heel persoonlijks. Nee, oké, ik kan het wel zeggen. In februari had ik een gezwel in mijn schildklier, wat mogelijk kwaadaardig was. Er kwam ineens een grote bobbel. Ik heb toen allerlei onderzoeken doorgemaakt en toen hebben we een aantal maanden in angst geleefd dat het iets heel ernstigs was.”

Zelfde leeftijd als zijn moeder

“Op de dag dat de punctie-uitslag kwam en bleek dat er een gezwel zat, was op de dag af dezelfde leeftijd die mijn moeder had toen ze hoorde dat zij ongeneeslijk ziek was. Ik dacht: oké, nu ben ik aan de beurt. Mijn moeder is ervandoor gegaan op die leeftijd en wat dacht ik ook eigenlijk dat ik het zou redden?”

“Ja, als iemand met een witte jas zegt: ‘Oeh, we gaan je halve schildklier eruit opereren omdat het mogelijk kanker is…’ Nu zullen mensen met allerlei ernstige vormen van kanker misschien zeggen: ‘Stel je niet aan’, maar voor mij was dat wel een confronterend moment ja.”

Uiteindelijk bleek tot grote rust van de comedian dat het een goedaardig gezwel was: “Toen is het verwijderd, mijn halve schildklier is eruit gehaald, en toen bleek het uiteindelijk goedaardig te zijn. Dat is goed afgelopen, ondanks wat complicaties na de operatie.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven