HR-afdeling maakt enorme fout, stort 330! keer maandsalaris naar medewerker

Nederlandse vrouw schenkt miljoenenerfenis aan Belgische stad

Een Chileense man moest waarschijnlijk een aantal maal met zijn ogen knipperen toen hij een paar weken geleden zijn bankrekening bekeek. In plaats van één maandsalaris, was er een bijboeking van maar liefst 330 keer zijn maandloon.

Da’s lekker cashen. Het gaat om een medewerker van het bedrijf Consorcio Industrial de Alimentos (CIAL). Zijn normale loon bedraagt zo’n 500.000 Chileense peso’s, omgerekend een kleine 500 euro. De storting bedroeg echter 165.000.000 peso’s, wat neerkomt op ruim 170.000 euro.

De man besloot vreemd genoeg (sarcasme) om de HR-afdeling die het geld had overgemaakt, niet op de hoogte te stellen. Toch werd de fout al snel ontdekt, waarna de man werd gesommeerd naar zijn werk te komen om het geld netjes terug te geven. Dat liep even anders.

Hij ging wel naar zijn werk toe, maar had een brief van zijn advocaat bij zich. Daarin stond dat hij per direct ontslag nam. Het bedrijf probeert nu het geld alsnog terug te krijgen, maar volgens Diario Financiero is de man nergens te bekennen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven