Het gaat weer sneeuwen: dit kunnen we verwachten

Het gaat weer sneeuwen: dit kunnen we verwachten

Na dagen met zachte temperaturen die zelfs in de dubbele cijfers liepen, zou het morgen weer kunnen gaan sneeuwen in Nederland. Volgens Weeronline is er in het noorden kans op een sneeuwdek. Heel groot is die kans niet; namelijk dertig procent.

 Vandaag vooral nat

Vandaag belooft het een onstuimige dag te worden waarbij het met bakken uit de hemel komt. We kunnen rekenen op zo’n 15 tot 20 milliter, aldus Weeronline.

Het gaat weer sneeuwen: dit kunnen we verwachten

Aankomende nacht bestaat er kans op vorst in het noordoostelijke deel van ons land. Gelukkig zijn de wegen nog warm en is het voor het verkeer geen probleem.

Morgenochtend beginnen we de dag opnieuw met regen. Op de natste plekken kan er tot wel 15 millimeter aan neerslag uit de lucht komen. In het binnenland waait het stevig, terwijl het aan de kust zelfs krachtig gaat waaien. In het noorden van het land kan het dan gaan sneeuwen.

De kans dat inwoners van Drenthe, Friesland en Groningen sneeuwvlokken zien neerdalen, is maar liefst 75 procent. Zoals gezegd is de kans dat de sneeuw blijft liggen niet groot.

Het gaat weer sneeuwen: dit kunnen we verwachten

30 procent

De temperatuur komt uit rond de 1 graden. Weeronline meldt dat wanneer het eenmaal hard genoeg gaat sneeuwen, het ook goed mogelijk is dat het ‘even wit’ wordt.

De kans dat dit gebeurt en dat inwoners kunnen genieten van een sneeuwdek van minimaal 2 tot 3 centimeter, wordt op dit moment geschat op zo’n dertig procent.

Morgennacht draait de wind weer en stroomt er warmere lucht ons land binnen. Net op tijd voor de Carnavalsvakantie. Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar in Limburg kan het aanstaande vrijdag 15! graden worden. En dat is veel warmer dan het normaal gesproken is in deze tijd van het jaar.

Scroll naar boven