Het gaat helemaal los: boeren voeren keiharde actie

Het gaat helemaal los: boeren voeren keiharde actie

Furieuze boeren blokkeren momenteel meerdere wegen. Ze hebben op een aantal plekken ook afval in de hens gezet. Ook is er op sommige plekken met wat rotjes gegooid.

Blokkade

Dat meldt Hart van Nederland zojuist. Een videocorrespondent van de nieuwssite laat weten de de toe- en afrit van de A50 (bij Apeldoorn) helemaal vast staat. Een groep van circa 150 boeren heeft de weg geblokkeerd. Op de vluchtstrook en in de middenberm woeden grote vlammen.

A7

De autoriteiten melden dat het ook op de A7 hommeles. Daar staan momenteel zo’n 25 trekkers. Verkeerd heeft geen hinder en kan er via een tankstation nog gewoon langs.

Maar richting het noorden is er geen doorkomen meer aan. De p0litie voert momenteel koortsachtige gesprekken met onze boeren. Ook vindt er op hoog niveau overleg plaats met de gemeente, maar ook met het Openbaar Ministerie. Men weet zich geen raad met de situatie.

A12

En dat is nog niet alles, want ook op de A12, A50, A32, A28 en de A1 wordt er flink geblokkeerd door de mensen die het volk van eten voorzien.

In tegenstelling tot Extinction Rebellion, houden de boeren vrijwel overal rekening met het verkeer. Alleen op de A7 is een rijbaan afgesloten. Op de overige plekken zijn het toe- en afritten die geblokkeerd worden. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer er nauwelijks last van heeft.

Steun jij de boeren, of vind je dat ze te ver gaan? Wij vinden jouw mening ontzettend belangrijk. Reageer in de comments en deel dit artikel!

Scroll naar boven