Heftige beelden: Feyenoord-fan eert overleden zoon bij het kampioenschap

Heftige beelden: Feyenoord-fan eerst overleden zoon bij het kampioenschap

Feyenoord heeft gisteren voor de zestiende keer in de clubgeschiedenis het landskampioenschap weten te winnen. In de Rotterdamse Kuip speelde Go Ahead Eagles de rol van figurant, die met 3-0 teruggestuurd werd naar Deventer.

Kampioen!

Hoewel het kampioenschap er al weken aan zat te komen, was de ontlading in Rotterdam groot. De Kuip zat bomvol en ook in omliggende dorpen en steden volgden vele fans de helden van Arne Slot op de voet. Na het laatste fluitsignaal veranderde Rotterdam in een feestmassa.

Na een avond zonder incidenten (mooi!) volgde vandaag de huldiging op de Coolsingel. Je moest er vroeg bij zijn, aangezien er duizenden mensen werden verwacht.

De stad was afgeladen vol en ondanks het vuurwerkverbod werden er massaal fakkels en rookpotten afgestoken. Maar goed, dat hoort er, in onze optiek, nou eenmaal bij.

Zoon

De media hebben schitterende beelden gemaakt van dolblije supporters die hun tranen niet meer de baas waren. Er gaat nu echter een video rond, die veel mensen pas echt laat huilen.

Een cameraploeg van ESPN interviewde een vrouw, die een foto van haar zoon bij zich draagt. Ze zegt tegen de cameraman: ”Ik had hier willen staan met mijn zoon. Maarja, die is helaas overleden in december. Hij ligt op het Feyenoord-veld, naast Christian Gyan.”

Verslaggever Sinclair Bisschop vraagt de vrouw of ze denkt dat hij erbij is. Daarop barst de vrouw in tranen uit: ”Ja, hij is erbij. Ik weet het zeker.”

”Wij zouden hier samen staan. Ik mis hem zo, mijn enigste kind.” De ESPN-verslaggever en de vrouw weten niet meer wat ze moeten zeggen.

Het zijn ongelooflijk ontroerende beelden die iedereen aangrijpen. De meest gelikte comment is dan ook: ‘Geef die vrouw alsjeblieft een knuffel en gooi die microfoon weg’.

Om stil van te worden. ❤️

 

Scroll naar boven