Heftig filmpje: Nieuwe Nederlanders van rijdende auto ‘beschoten’ in Volendam

Heftig filmpje: Nieuwe Nederlanders van rijdende auto 'beschoten' in Volendam

Op social media gaat een video rond waarop te zien is hoe er vanuit een rijdende auto in Volendam met een balletjespistool wordt geknald op mensen.

Onder de video staat als beschrijving: ‘Vluchtelingen raak schieten’, waarbij ook nog drie lachende emotions zijn geplaatst. Er is direct een onderzoek ingesteld.

Lachen

In de wagen zitten drie mannen. Degene die op de bijrijdersstoel zit knalt gericht op twee mannen, of jongeren. Het is nog niet bekend of het inderdaad om vluchtelingen gaat.

Nadat de balletjes hun doel hebben geraakt, barsten de drie mannen in de auto in lachen uit. Maar niet iedereen kan hierom lachen.

De beheerder van de website Groot-Waterland is zo iemand. ”Ik kreeg het aangeboden van iemand die hoop dat veel mensen dit zien, om het gedrag aan de kaak te stellen.”

De beheerder postte de video met als bijschrift: ‘Schandalig gedrag Volendammer jeugd richting vluchtelingen’. De beheerder zou hebben getwijfeld om het te plaatsen.

COA: ”Stil van”

Een woordvoerder van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft nog geen weet van de gebeurtenis. Wanneer hij hiermee geconfronteerd wordt zegt hij: ”Ik ben er even stil van.’

Tijdelijke opvanglocatie

In het Van der Valk Volendam, dat opvallend genoeg ligt in Katwoude, is vorige week een tijdelijke opvanglocatie voor onze Nieuwe Nederlanders ingericht.

Er kunnen maar liefst 160 bewoners terecht. En die zijn er al bijna allemaal. Sinds vorige week kwamen de alleenstaande en minderjarige vreemdelingen erbij.

Meteen al mis

Sinds de komst van de vreemdelingen is er meteen een paar dingen voorgevallen, waaronder het jatten van een fiets. Onder Volendammers bestaat veel onrust over de opvang. Vier vreemdelingen zijn ook al overgeplaatst.

Volgens locatiemanager Majelle Slenters gaat het om een ‘valse start’. Ze betreurt het dat het direct misgegaan is, maar zegt dat het om uitzonderingen gaat.

”Over het algemeen zijn het vriendelijke mensen die gevlucht zijn en hartstikke blij zijn dat ze in Nederland zijn”, aldus de locatiemanager.

Scroll naar boven