Weduwe van gestoorde Tunesiër: ”Ik heb echt nooit iets gemerkt”

We hebben gisteren meegekregen dat sommige mensen het spoor helemaal bijster zijn. De zwaar gestoorde Tunesiër Abdesalem Lassoued bracht twee Zweedse toeristen om die naar een voetbalwedstrijd wilden. Nu doet zijn weduwe Yasmina een boekje open.

Gesignaleerd

Waarom begin de verwarde man zijn gruweldaden? Omdat er in Zweden onlangs een paar boeken in de hens werden gezet. Abdesalem wilde daar onschuldige en normale Zweden voor laten boeten.

In een artikel dat wij vanmorgen schreven, werd al bekend dat Lassoued gesignaleerd stond. Hij was in zijn eigen land al een paria en was veroordeeld.

Toch kon hij ongehinderd in België wonen zonder veblijfsvergunning. Blijkbaar kan dat gewoon, al heeft Europa daar totaal zelf  aan meegewerkt.

Weduwe Yasmina

Inmiddels heeft de vrouw van Abdesalem, ene Yasmina, tegenover het Laatste Nieuws meer verteld. De weduwe laat weten dat het ‘niet goed’ met haar gaat.

De beelden van haar man heeft aangericht, heeft ook zij gezien. Naar eigen zeggen raakt ze in paniek. ”Ik vreesde dat hij naar huis zou komen, naar ons appartement in Schaarbeek.

”Ik heb mijn dochtertje vastgepakt en ben weggevlucht.” Diezelfde avond wordt ze verhoord op het politiebureau. ”Ik heb mijn volledige medewerking verleend.”

”Ik wist niet waar hij was”, aldus Yasmina. Vanmorgen vroeg wandelt Abdesalem dan café Al Khaima binnen, waar hij door een bezoeker wordt herkend. Niet veel later wordt hij uitgeschakeld.

Weduwe van gestoorde Tunesiër: ''Ik heb echt nooit iets gemerkt''

‘Geen moed’

Yasmina kan amper praten over wat haar man gedaan heeft. ”Ik ben in shock. Het ontbreekt me aan moed. Een hele nacht heb ik in angst geleefd. Ik ben helemaal uitgeput. Ik wil nu alleen maar thuis zijn en bij mijn kinderen zijn”, zo meent ze.

‘Nooit iets gemerkt’

Yasmina heeft geen idee hoe het nu verder moet. Haar dochter beseft niet wat voor haar papa heeft gedaan. ”Het is nog te vroeg om iets te vertellen. Ik zou niet weten hoe.”

Naar eigen zeggen heeft de weduwe nooit iets gemerkt bij haar man. ”Ik heb nooit signalen gezien. We waren een koppel zoals elk ander koppel. Problemen waren er niet.”

‘Vriendelijke mensen’

Een buurtbewoner die in een kapsalon werkt omschrijft Abdesalem en zijn vrouw als ‘vriendelijke mensen’. Toch waren er wel degelijk signalen dat het fout zat.

Een vriendin van Yasmina wijst erop hoe Abdesalem zijn dochter verplichtte een hoofddoek te dragen, wat volgens haar niet normaal is op jonge leeftijd. Ook op sociale media zagen buren wat hij allemaal postte. Maar dat hij hiertoe in staat was? Nee, dat had niemand verwacht.

Scroll naar boven