Heftig: Bekende tv-presentator (49) wilde niet meer leven

Heftig: Bekende tv-presentator (49) wilde niet meer leven

In de Story van deze week lezen een opmerkelijk verhaal over NPO-presentator Sander de Kramer (49). In het blaadje vertelt hij overwogen te hebben een einde te maken aan zijn leven. Hij had zelfs al afscheid van zijn vrouw genomen.

Sander heeft het niet makkelijk. Op 27 augustus 2013 werd hij naar eigen zeggen wakker met evenwichtsorganen die niet normaal functioneerden. Ook hoorde hij een piep in zijn oren.

Zielig hoopje mens

”Mij werd verteld dat die piep nooit meer weg zou gaan. Ik viel soms spontaan om en kon niet meer slapen. Ik was slechts nog een zielig hoopje mens”, vertelt De Kramer.

”Online zag ik voorbeelden van hoe het zou kunnen worden en daar werd ik erg bang van. Ik zou zelfs kruipend door het leven moeten en dat zou ik niet trekken!”

”Toen heb ik mijn beste vriend in Sierra Leone gebeld en ik zei: ”Als het nog erger wordt, ga ik in Sierra Leone in mijn huis zitten en dan ga ik stoppen met eten en drinken.”

Heftig: Bekende tv-presentator (49) wilde niet meer leven

”Ik vond mijn leven wel mooi geweest. Van mij hoefde het niet meer. Moet je nagaan hoe diep ik zat. Ja, het was heel erg met mij.”

Eerst nog kind

Sander is ten einde raad en vertelt zijn vrouw Wendy dat hij afscheid wil nemen van het leven. ”Wendy zei toen: okee, dat is goed, maar ik wil eerst dat er iets van ons samen doorleeft.”

”Ze stopte met de pil en binnen twee maanden was ze zwanger. En toen werd Krijn geboren. Dat was een lichtpunt hoor. Ik kon me weer ergens aan vasthouden.”

Behandelingen

Sander de Kramer leeft nog (anders zou hij dit interview niet gegeven hebben). Hij onderging behandelingen bij een kliniek in België.

”Daar zat echt een toffe dokter, moet ik je zeggen. Hij heet Jan Ost. Die heeft echt mijn leven gedeeltelijk gered. Naast alle behandelingen, heeft hij me mentaal ook geholpen.

”Ik was een echte mopperkont en heel somber. Tot Jan zei: ‘Sander, je zit altijd maar te mopperen. Je moet je gewoon niet zo aanstellen.’ Toen viel het kwartje.”

Scroll naar boven