Vreselijk: Kindje (1) omgekomen in kinderdagverblijf

Vreselijk: Kindje (1) omgekomen in kinderdagverblijf

In het Belgische Luik is gisteren een kindje van pas een jaar oud omgekomen in een kinderdagverblijf. Dat melden meerdere media, waaronder Het Nieuwsblad, die haar informatie baseert op berichtgeving van de autoriteiten in Luik.

Koord van rolgordijn

De krant Sudinfo weet te melden dat het zou gaan om een meisje, dat geboren werd in april 2022. Het kind speelde met een koord van een rolgordijn.

Het koord zou op de een of andere manier om haar nekje zijn beland, waarna ze stikte. De autoriteiten hebben grootschalig onderzoek ingesteld.

Onderzocht wordt hoe dit in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren en waar het toezicht was op het moment dat het kind met een koord van een rolgordijn speelde.

Moeder

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, zou de moeder van het meisje op het moment van de gebeurtenis aan het werk zijn geweest in het universitair ziekenhuis.

Volgens Sudinfo werd het meisje juist daar binnengebracht, voor de ogen van haar moeder. Bevestigd is inmiddels dat dit is gebeurd.

Specialisten hebben geprobeerd het leven van het meisje te redden, maar ’s avonds bleek dat het meisje is bezweken. Dit tot groot verdriet van betrokkenen en familieleden.

Personeel

Het incident gebeurde bij kleuterschool Maison de Valensart, gelegen aan de rue de la Charette. Het personeel krijgt op dit moment psychologische ondersteuning, in de hoop de gebeurtenis een plekje te kunnen geven.

Via deze weg willen wij de nabestaanden alsmede de betrokkenen veel sterkte wensen met dit verlies. We kunnen ons geen voorstelling maken van hoe dit moet voelen.

Scroll naar boven