Met deze supertip heb jij deze zomer geen last meer van muggen

Met deze supertip heb jij deze zomer geen last meer van muggen

Muggen vormen al sinds mensenheugenis een ontzettend irritant verschijnsel, waar vrijwel niemand echt op zit te wachten. Maar hoe zorg je er nu voor dat niet geprikt wordt? Quest ging op onderzoek uit en komt met een verrassende supertip!

Deze tips werken NIET

We beginnen dit artikel echter met dingen die totaal niet helpen tegen muggen. Een applicatie die onhoorbaar hoog geluid maakt slaat nergens op.

Bij de Aldi / Lidl verkopen ze ook citronella kaarsen. Dat is goed voor de marketing en de inkomsten, maar het helpt totaal niet. Ook een polsbandje, bier drinken en knoflook eten hebben geen enkel effect op het wegblijven van muggen. Weet je dus meteen wat je niet moet doen.

Muggendeskundige Bart Knols, gepromoveerd aan de Universiteit van Wageningen, is de hele dag bezig met het bestrijden van muggen. Hij weet daardoor als geen ander wat wel, en wat vooral niet werkt.

Bier drinken en knoflook eten

”Over muggen bestaan veel praatjes. Er zijn maar heel weinig middelen waarvan we zeker weten dat ze werken, Luister dus vooral niet naar betweters.”

”Muggen worden aangetrokken door lichaamsgeur. Door je huid en via je adem geef je honderden chemische verbindingen af. Sommigen zijn aantrekkelijk voor muggen.”

”Bier drinken en knoflook eten is onaantrekkelijk voor andere mensen, maar zeker niet voor muggen. Sterker nog, uit ons onderzoek is gebleken dat bier de kans op muggenbulten juist vergroot.”

Met deze supertip heb jij deze zomer geen last meer van muggen

Citroen?

En hoe zit het dan met een citroenlucht, in het bijzonder een citronellakaars en/of een muggenstekker? ”Die helpen totaal niet. Het schrikt muggen ook niet af.”

”Aan al die producten heb je niets. De fruitgeur vervliegt zo snel, dat een mug er meters verderop geen last van heeft. Dus waarom koop je het dan?”

Dit werkt wel!

Maar goed, wat werkt er dan wel want we willen ’s nachts niet lekgeprikt worden. Volgens Knols zijn er 4 maatregelen die wel werken.

”Het is verstandig om waterbronnen aan te pakken, horren voor de ramen te plaatsen, een klamboe op te hangen en om muggenspray te gebruiken.”

”Muggen vliegen nooit ver en hun larven drijven in stilstaand water. Zorg er dus voor dat je geen water in kruiwagens en plantenbakken hebt staan.”

Antimuggenspray

Als bovenstaande tips niet helpen, is er nog slechts een ding dat je kunt doen. ”Citriodiol, een antimuggenspray, werkt en kan ook bij kinderen worden gesmeerd.”

”Veel mensen rennen direct naar de apotheek als ze last krijgen van muggen. Als je slim bent doe je het andersom. In mijn optiek moet je eerst de broedplaatsen weghalen, dan de muggen buiten houden en pas als laatste redmiddel smeren”, zo vindt Knols.

Scroll naar boven