Gedetineerden hebben gisterochtend kindermoordenaar Ismail Y. aangevallen in de gevangenis. Y. (33) zit in voorarrest in het Belgische Dendermonde en wordt verdacht van het doden van zijn vrouw en zijn zoontje.

Ochtendwandeling

Medegedetineerden kregen lucht van de aanwezigheid van Y. en vielen hem aan tijdens de ochtendwandeling. Volgens de advocaat van Y., Ercan Tok, gaat het ‘gelukkig’ goed met zijn cliënt. ”Hij is niet ernstig gewond geraakt”, aldus Tok die de verdediging heeft overgenomen van Dirk De Maerschalck.

Gedetineerden vallen kindermoordenaar aan in Belgische gevangenis

De directie van de gevangenis wil weinig kwijt over het incident. Tegen Het Laatste Nieuws wordt gezegt dat er bij nieuwe gevangenen altijd wordt gekeken of zij zonder risisco’s naar buiten kunnen. ”Dit onderzoek wordt grondig gevoerd, maar wanneer blijkt dat er toch moeilijkheden zijn, kan dat herzien worden.”

Moord

Ismail Y. zit sinds afgelopen weekend in de gevangenis. Hij wurgde zijn vrouw Cennet (28) en zijn zoontje Efe (5) in zijn appartment in Sint-Gillis-Dendermonde.

Het vermoeden bestaat dat Y. tijdens zijn gruweldaden onder invloed was van wiet en cocaïne. Cennet en Ismail zouden vaak ruzie hebben gehad om het drugsgebruik van laatstgenoemde.