Een Braziliaan die abusievelijk doodverklaard was in een ziekenhuis en tot ieders verbazing ontwaakte in een lijkzak, is twee dagen later alsnog gestopt met ademen.

In februari belandde José Ribeiro met tongkanker in het ziekenhuis in Uruacu. Na daar 9 maanden te hebben gelegen, verklaarden artsen de 62-jarige man op 29 november dood. Zijn stoffelijk overschot werd in een lijkzak gestopt, waarna de man naar het mortuarium werd overgebracht.

Vijf uur later haalde een ziekenhuismedewerker het lichaam uit de koeling, om het op te maken voor de wake. Maar toen men in de zak keek, bleken de ogen van de man te zijn geopend. Ribeiro ademde zwaar en vocht voor zijn leven, zo meldt Het Nieuwsblad.

Onderkoeling

Amper 48 uur later is de man alsnog overleden met als oorzaak onderkoeling. Dat zegt zijn zus Aparecida Ribeiro tegen lokale media.

Man ontwaakt in lijkzak, gaat twee dagen later alsnog dood

De dokter die de overlijdensakte ondertekende is per direct geschorst en wordt aangeklaagd voor poging tot moord. ”Het is ongelooflijk wat hier gebeurd is”, zo zegt de zus. ”Mijn broer heeft vijf uur lang in een lijkzak gelegen in de kou. Zo’n situatie is niet aanvaardbaar.”