Franse bevolking gaat plunderend tuig te lijf met knuppels (beelden)

Franse bevolking gaat plunderend tuig te lijf met knuppels (beelden)

In Frankrijk is het al enkele dagen hommeles. Woedende moslims grijpen het tragische omkomen van een 17-jarige jongen aan om alles te slopen en te plunderen. Te primitief voor woorden. De vakbonden spreken over ‘ongedierte’.

Nahel

Hiermee doelen ze op de mensen die verantwoordelijk zijn voor het idiote gedrag. Sinds dinsdag is het helemaal mis in het land. Elke avond is het onrustig in delen van het land.

Wat er is nu precies gebeurd? De 17-jarige Nahel probeerde dinsdag weg te rijden bij agenten die zijn auto hadden gestopt wegens verkeersovertredingen. Een van de dienders besloot daarop op de jongen te vuren. Hij werd geraakt in zijn borst en overleefde dat niet.

Nadat bekend werd dat Nahel is heengegaan, grepen inwoners uit Nanterre dat aan om er flink op los te rellen. Andere voorsteden van Parijs, die niet zo best bekendstaan, besloten om ook mee te doen. Ze zijn kwaad op de autoriteiten en vinden dat het korps te agressief te werk gaat.

Aanhouding

De diender die een schot loste is aangehouden. Hij wordt vervolgd voor ‘vrijwillige d00dslag’, zo meldt Het Laatste Nieuws. Maar daarmee is de kous nog niet af.

Afgelopen donderdag was er een protestmars. De moeder van de Algerijnse jongen leidde die en liet zich rondrijden als een ware popster. De groep besloot van de woning te lopen naar het politiebureau.

Daar kwam het wederom tot botsingen. De betogers gooiden met stenen en andere voorwerpen. Daarom werd de lange lat ingezet en werd er met traangas gespoten.

Alles los

Dat de relschoppers niet helemaal zuiver tikken, blijkt wel uit het feit dat zij auto’s van onschuldige mensen in de fik steken. Ook winkels worden geplunderd.

Vandaag werd zelfs een moeder met baby aangevallen. Gisteren zijn vier agenten zelfs beschoten met een jachtgeweer. Dat werd afgevuurd door iemand op een scooter.

De betrokken dienders zijn gewondgeraakt in hun lies, rechterdij, wang en linkeroog. De politievakbond is des duivels en stelt dat er een rode lijn is overschreden.

Arrestaties

Inmiddels zijn er duizenden losgeslagen gekken in de boeiten geslagen. In Angers is de lokale bevolking het helemaal zat. Op een paar uitgelekte beelden is te zien hoe ze relschoppers te lijf gaan met honkbalknuppels. Media drukken hen in een bepaalde hoek, maar dat gebeurt tegenwoordig al snel.

Inzameling

Inmiddels zijn er twee inzamelingsacties opgetuigd. Een voor de politieman in kwestie, en een voor de moeder van Nahel. De man die de actie voor de agent heeft opgezet, is ontzettend trots.

Jean Messiha meldt op Twitter dat zijn actie beduidend meer geld opbrengt dan de actie voor de moeder van de jongen. Het is te triest voor woorden.

Nahel is vandaag overigens begraven. Vanavond wordt weer verwacht dat het helemaal misgaat. Er zijn 45.000 politiemannen in gereedheid gebracht.

Wat er ook allemaal gebeurd momenteel, wij wensen de nabestaanden van de jongen veel sterkte toe. We hopen dat hij rust in vrede.

Scroll naar boven