Arts lacht om klachten van zwangere vrouw, drie weken later is het te laat

Arts lacht om klachten van zwangere vrouw, drie weken later is het te laat

Zoals veel aanstaande moeders doen, verlangde ook de 29-jarige Lindsey Gritton naar de geboorte van het kind in haar buik. Ze telde de dagen af tot haar wondertje ter wereld zou komen. Maar vlak voor dat mooie moment, staat haar leven totaal op zijn kop.

Voordat we verder gaan: wanneer we de gezondheidszorg raadplegen, mogen we er vanuit gaan dat we serieus genomen worden.

Knobbeltje

In april vorig jaar voelt Lindsey ineens iets raars onder haar oksel, vlakbij haar rechter borst. Ze kan het gevoel niet duiden, maar merkt wel dat er iets niet klopt.

De Amerikaanse vrouw uit Georgia merkt ook een knobbel op in haar borst en ging naar de huisarts. Zonder onderzoek vertelde de dokter deze dat de melkklieren verstopt waren.

Dat hadden hij al ‘duizend keer’ gezien. Lindsey werd gewoon naar huis gestuurd, zo vertelt ze tegen Daily Mail. Ze kreeg een kuur die het moest verhelpen, maar vertrouwen deed ze het niet.

Andere arts

Lindsey voelde gewoon dat er iets mis was en besloot een andere dokter te raadplegen. Die nam haar wel serieus en maakte direct een scan.

Diep van binnen had ze het gevoel dat het wel eens helemaal mis zou kunnen zijn. Maar toen ze dat aankaartte, kreeg ze te horen dat ze ’te jong’ zou zijn voor haar vrees.

Toen ze tijdens de echografie het gezicht van de technologe zag, besefte Lindsey dat de situatie er niet al te best voor haar uitzag. ”Ze kunnen niets zeggen, maar ik zag aan haar gezicht dat het niet goed was.”

@lindseyparr This was the first video i ever posted on my cancer journey. I was given 6 months to live. I did not think i would still be here. Not only am i here but i have no evidence of cancer anywhere. What a miracle. God is so good. #breastcancer #miracles #breastcancerawareness💕 #stage4cancer #denovo ♬ original sound – Lindsey Gritton

Uitslag

Lindsey is 34 weken zwanger als ze te horen krijgt dat haar grootste angst werkelijkheid is geworden. Ze had borstkanker en die was al vergevorderd.

Ze kreeg te horen dat het was uitgezaaid naar haar lever. Er was maar een optie mogelijk: de baby uit haar baarmoeder laten halen. Het onderzoek was niet mogelijk terwijl ze zwanger was.

Direct nadat haar dochtertje (te vroeg) geboren was, begonnen de behandelingen. Ze heeft verschillende bestralingen ondergaan en scheert al een tijdje haar mooie haren af.

@lindseyparr Not medical advice just why I did consistently #fuckcancer #stage4 #breastcancer #cancertok #mastectomy#cancersurvivor #breastcancerawareness💕 ♬ original sound – Lindsey Gritton

Inmiddels ziet het er beter uit voor Lindsey en is de kans op genezing groot. In een video op TikTok wil ze andere jonge vrouwen er van doordringen om veranderingen in je lichaam altijd series te nemen. ”Als je twijfelt: ga direct naar de huisarts. Het is namelijk jouw lichaam.”

”Als ik niet voor mezelf was opgekomen en om een scan had verzocht, was ik er vandaag waarschijnlijk niet meer geweest”, aldus Lindsey.

Scroll naar boven