Familiediner eindigt afgrijselijk: meerdere gezinsleden komen om

Familiediner eindigt afgrijselijk: meerdere gezinsleden komen om

Een Australisch familiediner van afgelopen zaterdag is ontaard in een levensgroot drama. Die tafelgasten leven niet meer, terwijl een vierde momenteel voor zijn leven vecht. De vermoedelijke oorzaak? Giftige paddenstoelen.

De familie hield op 29 juli jongstleden een groot diner. Uitgenodigd waren Gail en Don Patterson (70). Zij gingen lekker bij hun schoondochter Erin (48) eten. Ook van de partij waren de 66-jarige Heather, haar man Ian (68) en de twee kinderen van Erin.

Buikpijn

Nadat de familie samen had gegeten, kregen enkelen uren later ontzettende last van hun buik. De vier gingen naar de eerste hulp, waar het alleen maar erger werd.

De vier zijn vervolgens overgebracht naar Melbourne, waar gespecialiseerde zorg wordt verstrekt. Dat kwam echter te laat, want zes dagen na het etentje zijn Heather, Gail en Don 0verleden. De 68-jarige Ian leeft nog, maar de vraag is hoe lang. Er wordt gewacht op een levertransplantatie.

Familiediner eindigt afgrijselijk: meerdere gezinsleden komen om

Paddenstoelen

De autoriteiten zijn inmiddels bezig met een onderzoek. Hieruit is duidelijk geworden dat de vier groene knolamanieten in hun buik hadden zitten.

Voor de duidelijkheid: dit zijn de meest giftige paddenstoelensoorten ter wereld. Er is echter iets opmerkelijks aan de hand, aangezien de overige familieleden, die de paddenstoel ook hadden gegeten, helemaal niets mankeren. Zij verkeren allemaal in perfecte gezondheid.

Verdachte

En dus wordt gastvrouw Erin nu verdacht van het opzettelijk vergiftigen van haar gasten. Inspecteur Dean Thomas laat aan de media weten dat Erin inderdaad nader wordt onderzocht.

”Op dit moment zijn de d0den onverklaarbaar, maar Erin is verdacht omdat zij de maaltijden bereid heeft. Het zou echter ook onschuldig kunnen zijn.”

Erin

Er is echter nog iets aan de hand met Erin Patterson. Haar ex-man Simon lag vorig jaar 21 dagen op de intensieve zorg. Hij was thuis ‘plotseling ingestort’.

In een, inmiddels verwijderd Facebook-bericht, beschreef hij in juni vorig jaar dat hij 16 dagen in coma lag en hoe dokters aan zijn familie vroegen om afscheid te komen nemen van hem. Erin en Simon hadden destijds een slechte band met elkaar en dat wordt nu ook onderzocht.

”Ik hield van hen”

In een verklaring stelt Erin dat ze de paddenstoelen gemaakt had voor ‘de beste mensen die ik gekend heb’. ”Ik hield van mijn ex-schoonmoeder alsof het mijn eigen moeder was.”

”Ik heb niets gedaan, ik hield zoveel van hen. Ik kan het gewoon niet bevatten wat er is gebeurd. Het spijt me zo erg dat ze niet meer leven.”

Scroll naar boven