Familie wordt uitgelachen nadat meisje (5) in een snack stikt

Familie wordt uitgelachen nadat meisje (5) in een snack stikt

Het verhaal van de Australische Imogen Lennons is hartverscheurend. Het meisje (5) kwam terug van zwemles en zat met haar moeder in de auto en at ondertussen een worstenbroodje. Niet veel later stikte ze in het broodje.

De moeder van het kind, een gediplomeerd EHBO’er, zette het voertuig direct aan de kant. Ze deed er er alles aan om haar dochter te helpen.

Een voorbijganger assisteerde haar, waarna de moeder haar kind met spoed naar de eerste hulp bracht. Helaas mocht het niet meer baten. Imogen was al gestikt.

Nare reacties

Iets ergers dan een kind verliezen bestaat er voor ouders niet. Alsof dat nog niet zwaar genoeg was, kreeg de familie op internet erg nare reacties over zich heen.

Zo schreven mensen bijvoorbeeld dat Samantha een ‘slechte moeder’ was en dat ze ‘niet genoeg’ had gedaan om het leven van haar kind te redden.

Familie wordt uitgelachen nadat meisje (5) in een snack stikt

De reacties kwamen nadat Tamara Harrison, een vriend van de familie, een GoFundMe (donatiepagina) had aangemaakt. Hiermee wilde ze geld inzamelen voor de begrafenis van het vijfjarige meisje.

Aan DailyMail vertelt Tamara dat ze ’talloze’ gemene e-mails heeft ontvangen van mensen die vinden dat de familie ‘geen geld zou moeten krijgen, omdat ze niet genoeg zouden hebben gedaan’.

Negativiteit negeren

Het klinkt bijna te ongelooflijk om waar te zijn. Tamara besloot om de negativiteit te negeren en zich in plaats daarvan te richten op het eren van het leven van Imogen.

Samen met de ouders van Imogen werkt ze nu samen om een stichting op te zetten ter ere van het kleine meisje. Het doel hiervan is andere ouders de pijn te besparen die zij nu ervaren.

LifeVac

Een van de zaken waarop het gezin andere ouders wil attenderen, is het apparaat LifeVac. Tamara, zelf verpleegster, had nooit van het apparaat gehoord en haar collega’s ook niet.

Het is een draagbaar afzuigapparaat dat is ontwikkeld voor het vrijmaken van de bovenste luchtweg, als eerste hulp niet succes vol is.

A Current Affair heeft onderzocht dat sinds het apparaat werd gelanceerd in 2012, het maar liefst 735 levens heeft gered, waarvan 449 kinderen.

Het gezin benadrukt dat wanneer mensen ook maar één persoon kunnen redden van hetzelfde lot als haar dochter, ze de wereld een betere plaats hebben gemaakt.

 

Over de auteur