Expert geeft supertip: hierdoor krijg je nooit meer spinnen in je huis!

Expert geeft supertip: hierdoor krijg je nooit meer spinnen in je huis!

Ben jij of ken jij iemand die bang is voor spinnen? Dan lees je nu het juiste artikel, want volgens expert Michael Thome bestaat er een manier waarop je ervoor kunt zorgen dat spinnen jouw woning voortaan gaan overslaan.

Nuttig

Veel mensen zijn allesbehalve dol op spinnen. Ze genieten geen beste reputatie, terwijl dit eigenlijk ontrecht is. Sommige soorten zijn giftig, maar die bevinden zich niet in Nederland.

Die krioelen ergens aan de andere kant van de wereld. De spinnen die wij vaak tegenkomen, zijn juist ontzettend nuttig. Al zullen de meeste mensen die een fobie hebben hier niet gerustgesteld door worden.

Het idee om spinnen in je woning te hebben, is voor velen een angstaanjagend idee. Je weet immers nooit wat ze doen wanneer je slaapt 😉

Expert geeft supertip: hierdoor krijg je nooit meer spinnen in je huis!

80 procent

Uit een recente studie blijkt dat in bijna 80 procent van alle woningen spinnen zitten. En dan ook nog in elke kamer. We snappen dat je ze liever niet op bezoek krijgt.

Vandaar dat we de tips van expert en entomoloog Michael Thome graag met je delen. Misschien heb je er iets aan, misschien ook niet.

In gesprek met Family Handyman legt Michael eerst uit waarom spinnen in je woning komen. Dat doen ze eigenlijk om dezelfde redenen als mensen, namelijk water, voedsel en onderdak.

Sommige spinnen komen de tuin in, maar er zijn ook soorten die standaard in woningen verblijven. Spinnen eten muggen, maar ook vliegen, mieren en ander ongedierte. Nuttig zijn ze dus wel.

Maar hoe komen ze binnen?

De vraag hoe spinnen je huis binnen komen, kun je zelf ook wel bedenken. Ze liften mee met jou, of komen via openstaande ramen je huis in.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld gaten/barstjes in de fundering, scheuren in een hor en hordeuren en ga zo maar verder. Overal waar een opening is, komen ze doorheen.

Hoe te voorkomen?

Volgens Michael kun je ervoor zorgen dat je het spinnen zo moeilijk mogelijk maakt om binnen te dringen. Maak alle gaatjes en barsten, kieren en spleten en zorg dat je regelmatig stofzuigt. Kortom: houd je woning gewoon netjes. En ja: ook in de kelder en natuurlijk op zolder.

Nog een tip van Michael: Laat de buitenverlichting ‘s-nachts niet branden. Vliegende insecten zijn daar dol op en spinnen zijn dol op insecten.

Scroll naar boven