Eerste zorgverzekeraar maakt nieuwe premie bekend: ”Grootste prijsstijging ooit”

Eerste zorgverzekeraar maakt nieuwe premie bekend: ''Grootste prijsstijging ooit''

DSW trapt als eerste zorgverzekeraar in Nederland af met het bekendmaken van de nieuwe zorgpremie voor 2023. Er komt maar liefst 9,75 euro bij per maand, waardoor de basisverzekering uit gaat komen op een duizelingwekkend bedrag van 137,50 euro.

Het gaat om de grootste prijsstijging ooit. Klanten hangen ondertussen woedend aan de telefoon, waardoor medewerkers te kampen hebben met lange wachtrijen.

Eerste zorgverzekeraar maakt nieuwe premie bekend: ''Grootste prijsstijging ooit''

Aad de Groot, oppergraaier bij DWS, vertelt dat de hogere premie te wijten is aan ‘hogere zorgkosten’. “Zo’n 60 procent van de kosten zijn loonkosten. De salarissen in de zorg stijgen volgend jaar fors “Daarnaast hebben ook zorgverleners te maken met stijgende energiekosten en inflatie. Al die stijgende kosten samen zorgen voor een hogere premie.”

Budgetpolis met hoog eigen risico

DSW is traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die naar buiten komt met de nieuwe zorgpremie voor het komende jaar. Ingewijden meldden eerder deze maand dat de premies voor veel verzekerden met ruim 10 euro per maand omhoog gaan. De stijging is vooral het gevolg van de loonstijging en andere prijsstijgingen in de zorgsector. De doorsnee basispremie kan na de stijging uitkomen op ongeveer 137 euro per maand.

DSW handhaaft het eigen risico op 375 euro. Dat is 10 euro lager dan wettelijk bepaald, aldus de zorgverzekeraar. Met dat tientje kunt u misschien nog iets te eten kopen.

Scroll naar boven