RIVM in paniek: ”We houden er ernstig rekening mee”

RIVM in paniek: ''We houden er ernstig rekening mee''
Het gaat de slechte kant op met het uitroeien van het coronavirus. Sterker nog, het aantal besmettingen loopt fors op. Volgens De Telegraaf zijn er gisteren 117 mensen met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis.

Het RIVM is inmiddels in alle staten en houdt ernstig rekening met het begin van een massale najaarsgolf. Het aantal besmettingen stijgt in alle leeftijdsgroepen, maar de groep die het meest hard wordt getroffen zijn senioren van 70 jaar en ouder.

RIVM in paniek: ''We houden er ernstig rekening mee''

De gezondheidsdienst doet vanwege de stijging en de angstaanjagende vooruitzichten een beroep op uw gezond verstand. Dat betekent ”vaccineren, zo veel mogelijk testen en de basisadviezen in acht nemen”. Kortom: afstand houden, handen wassen en niezen in je elleboog.

Ziekenhuiscijfers

Op het moment van schrijven liggen er 631 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 30 meer dan gisteren. Op de intensive cares werden 4 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Het aantal mensen met een coronabesmetting op de ic’s steeg afgelopen dag met 2 naar 35.

Scroll naar boven