Eerste vijf maandpremies bekend: dit ga je betalen

Banknote Lot

De eerste vijf zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn bekend. Terwijl zorgtoeslag verdwijnt, moet iedereen meer gaan betalen voor een zorgverzekering.

Vooropgesteld: de prijs die we in 2024 voor een zorgverzekering moet gaan betalen, is geen kattenpis. Iedereen gaat er dan ook zwaar op achteruit.

In oktober werd al bekend dat het om recordstijgingen zou gaan. Zorg en Zekerheid deed voorkomen alsog dat redelijk mild zou zijn, maar nu is bekend wat je daadwerkelijk moet neertellen. En dat elke maand opnieuw. Of je nu zorg nodig hebt, of niet.

12 november

Zorgverzekeraars hebben officieel tot 12 november om hun premies bekend te maken. De Miljoennota wees al uit dat onze regering een stijging verwachtte van twaalf euro per maand.

Daar stopt het echter niet, want zorgverzekeraars hoeven zich niet aan dat advies te houden. In onderstaand overzicht, waar gekeken is naar een naturapolis, zie je wat het gaat kosten.

Duurder

Er zijn grote verschillen. Als je bij Stad Holland zit, ga je 10,3 procent meer betalen per maand. Bij DSW is dat ‘slechts’ 8,36 procent.

Die getallen zijn al duizelingwekkend en onderstrepen nog maar eens dat de premie nooit eerder zo hard omhoog ging sinds 2006.

Prijsstijgingen

Meer betalen moeten we overal, maar er blijken zorgverzekeraard die de stijging beperken tot een minimum. Als je kijkt naar Zorg en Zekerheid, dan stijgt de Naturapolis met ‘slechts’ acht euro per maand.

Dat komt neer op 5,72 procent. De overige zorgverzekeraars hebben allen besloten om de premie fors te verhogen. Check hier wat er gaat veranderen:

Zorg

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

De allergoedkoopste verzekering is vooralsnog die van Salland. Ondanks de stijging van 8,15 procent betaal je hier voor een Naturapolis een bedrag van 145,90 euro per maand.

Er zijn natuurlijk wel wat meer graadmeters dan enkel de prijs, maar als je puur naar het bedrag kijkt, ben je bij Salland dus het meest voordelig uit.

Scroll naar boven