Noa Vahle is heel boos op Nederlanders: ”Dat vind ik echt niet kunnen”

Noa Vahle

Noa Vahle, de dochter van televisie-icoon Linda de Mol, ergert zich groen en geel. Ze vindt dat mensen nu moeten stoppen met een vluchteling, een vluchteling noemen. 

Maarre, hoe moet je mensen die op de vlucht zijn anders noemen? Noa wil dat we hen vanaf nu gaan betitelen als ‘mensen met een verhaal’.

Negatief

Noa snapt niet dat er mensen in Nederland zijn die niet positief zijn over vluchtelingen en asielzoekers. Ze voelt zichzelf erg betrokken bij deze mensen.

Noa Vahle

Dat komt doordat ze heeft meegeholpen op een kamp in Lebos, samen met haar neef Johnny de Mol. Daar zette ze zich in om gevluchte kinderen te laten sporten.

Voldoening

Noa heeft dat werk als ‘zinvol’ ervaren en heeft daar veel voldoening uit gehaald. ”Die kinderen hebben de ergste dingen in hun land meegemaakt.”

Het heeft veel met Noa Vahle gedaan, zo vertelt ze in het blaadje van haar moeder, LINDA.meiden. ”Hier hebben we het maar over ‘vluchtelingen’ en ‘crisis’.

”Het zijn gewoon mensen met een verhaal, een opleiding, een leven dat ze achter hebben gelaten. Als ik anderen daarover hoor oordelen, ga ik het gesprek aan. Waarom zie je dat zo?”

‘Ongelofelijke l*l’

Noa wil graag maatschappelijk betrokken zijn. ”Ik denk vaak aan wat Johnny me heeft geleerd: als je in staat bent om ook anderen te helpen en je doet het niet, ben je een ongelofelijke l*l.”

”Ik doe wat ik kan. Ik doneer of doe vrijwilligerswerk voor Movement On The Ground of de LINDA.foundation. Dat vind ik erg belangrijk. Omdat ik een bevoorrecht leven heb.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noa Vahle (@noavahle)

Gespreid bedje

Voelt Noa zich wel eens schuldig over haar bevoorrechte positie? ”Soms wel, ja, zeker. Ik wil niet dat mensen denken dat ik dat maar normaal vind.”

”Het is iets wat ik goed besef. Ik krijg vaak de opmerking dat ik met een kruiwagen de tv-wereld ben ingereden. Ja, denk ik dan. Dat weet ik echt wel.”

Maar goed, van Noa moet je je dus per direct gaan inleven in vluchte…mensen met een verhaal. En doe je dat niet, ben je een ‘ongelofelijke l*l’.

Scroll naar boven