Eenzame vrouw (75) pikt in winkels en doet er alles aan om betrapt te worden

Eenzame winkeldief (75) dolblij als ze betrapt wordt: ''Dan heb ik mensen tegen wie ik kan praten''

Een 75-jarige vrouw uit Doetinchem voelt zich dusdanig eenzaam, dat ze geen andere optie ziet dan in de winkel te gaan stelen. Ze weet dat ze wordt betrapt, maar gek genoeg is ze daar dolblij mee. ”Dan heb ik mensen om tegen te praten.”

Mensen om tegen te praten

De vrouw (75) is een veelpleger en stond vandaag in de rechtbank. Daar zei ze: ”Ik vind het fijn dat ik word gepakt, want dan heb ik weer mensen om tegen te praten.”

De bejaarde vrouw is al meermaals veroordeeld, maar een geldboete en voorwaardelijke celstraffen helpen niets. Daar zijn ze in de rechtbank inmiddels ook achter.

De politierechter: ”U blijf maar voor de rechter komen. Wat moeten we hiermee? U bent al zo vaak veroordeeld. Maar u bent ook bang om naar de gevangenis te gaan.”

Verzorgingstehuis

De vrouw knikt en geeft toe dat ze niet mag pikken. ”Als ik maar met iemand kan praten”, zo zegt ze terwijl ze achterom kijkt naar haar woonbegeleider.

”Zij begrijpt mij. Ze komt een keer per week en ik kan haar altijd bellen. Dat gaat goed.” De advocaat van de vrouw wijst nog een lichpuntje aan.

Binnenkort kan de vrouw terecht in een verzorgingstehuis voor een dagbesteding. Daar kan ze meedoen met spelletjes en kan ze eten. De advocaat denkt dat dit gaat helpen om stelen in de toekomst te voorkomen.

Vijf keer

De vrouw stond vandaag terecht voor vijf diefstallen die ze heeft gepleegd bij de Albert Heijn, Kruidvat en de Deka, allen in Doetinchem.

Kruidvat

Haar advocaat spreekt van een moeilijke zaak. Het gaat niet over eventueel bewijs, want de vrouw is telkens betrapt. Nee, hij wijst op het menselijke aspect.

Daarom vraagt hij om zijn cliënt schuldig te verklaren, maar een straf achterwege te laten. De officier van justitie wil echter dat de vrouw veertig uur taakstraf gaat uitvoeren en dat er twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf wordt opgelegd.

Daar gaat de rechter niet in mee. Zij veroordeelt de vrouw schuldig, maar gaat mee met het pleidooi van de advocaat om de vrouw geen straf op te leggen.

”U gaat goed uw best doen?”, vraagt de rechter. De vrouw beaamt dat. ”Ja, ik echt goed mijn best doen.”

 

Scroll naar boven