Freek Vonk daagt hongerige leeuwen uit en laat het filmen

Freek Vonk daagt hongerige leeuwen uit en laat het filmen

Freek Vonk kennen we natuurlijk allemaal. De Nederlandse variant van Steve Irwin doet vaak de meest gekke dingen met dieren.

De veertigjare bioloog en televisiepresentator is een echte waaghals, die niet gauw bang is. Met Freek aan je zijde kan je niets overkomen in de Amazone.

Larven

Eerder dit jaar was Vonk bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Freeks wilde wereld. Daar kreeg hij te maken met ongenode gasten.

Tenminste, geen enkel normaal mensen zit te wachten op larven van een human botfly. Maar Freek is anders. Hij zag er wel een leuk projectje in.

In plaats van de larven weg te halen, besloot hij deze te laten groeien in zijn been. Hij had hen zelfs de namen Kwik, Kwek en Kwak te geven.

Het hele groeiproces, van larf naar vlieg, besloot hij op camera te laten vastleggen. Uiteindelijk groeide een parasiet groot in het been van Freek.

Leeuwen

Maar goed, er bestaat natuurlijk een aanzienlijk verschil tussen larven en leeuwen. Vooral wanneer leeuwen hongerig zijn, zijn er maar weinig mensen die als een soort prooi klaar gaan zitten.

Zoals gezegd is Freek anders. Hij gaat gewoon op een safari-auto zitten en blijft ijzig kalm terwijl de leeuwen hem naderen.

Zijn vriend Jesse (volgens Freek dan) heeft nog een paar bemoedigende woorden: ”You move, you die”. Hoe dit nu exact afgelopen is? Kijk zelf maar:

Scroll naar boven