Dolf Jansen heeft vernietigend uitgehaald naar GeenStijl – “Zeer ongepast”

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat humor behoorlijk mag schuren. Wat de mannen van GeenStijl echter hebben gedaan gaat een brug te ver, aldus Dolf Jansen.

Vrijheid van meningsuiting?

We kunnen rustig stellen dat we in een politiek correcte tijd wonen. Zelfs comedians lijken onder druk te zijn hierdoor. Volgens Jansen moeten comedians alle grappen kunnen maken die ze willen. Al zijn er zeker grappen die te ver gaan, vertelt hij aan LINDA.

Hij zegt hier duidelijk over: “Aan bijna alles in deze wereld zit een donkere kant of angst, dat is geen reden om over een bepaald onderwerp geen grappen te maken. Tegelijkertijd zit overal namelijk óók humor in. Het ligt er ook aan hoe je iets benadert.”

Maar waar ligt de grens dan? “Vluchtelingen aan de Griekse grens zijn voor mij niet grappig, maar Erdogan die zijn afspraken niet nakomt, kan dat wel zijn. Ik moet het kunnen hebben over alles wat mij raakt. Ik speelde een keer in Bovenkarspel waar een man woedend reageerde toen ik het had over wat er speelt in de agrarische sector. Comedy hoort nou eenmaal soms over het randje te gaan.”

GeenStijl

Als er aan hem gevraagd wordt waar de grens dan wel ligt, haalt hij GeenStijl erbij: “Waar de grens ligt, moet iedere comedian voor zichzelf bepalen. Maar de website Geenstijl die mijn beeltenis fotoshopt op een stapel Holocaust-slachtoffers vind ik totaal niet grappig en zeer ongepast. Het mag, maar het zegt alles over die club.”

Wat vind jij? Is GeenStijl hier te ver gegaan?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven