Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je het ‘schone’ deel van beschimmeld brood eet

Brood is al zo lang een basis van het westerse dieet, dat het vreemd zou zijn om er zonder te leven. Naast dat het geschikt is om brood te serveren voor ontbijt, lunch en diner, is het ook nog is toegankelijk bij elke maaltijd.

Dat is waarom het ongelooflijk frustrerend kan zijn als je denkt dat je brood in huis hebt, maar dan ontdekt dat het is beschimmeld. We zijn er allemaal geweest; je pakt een plak en ziet overal kleine blauwgroene vlekken. In sommige gevallen kun je het getroffen deel afsnijden en eten wat er van overblijft … toch?

Ik deed dat zeker althans tot ik de informatie in het volgende artikel las…

Volgens Tech Insider kan schimmel op je brood gevaarlijker zijn dan je denkt.

Niet alleen zorgt het ervoor dat je boterham anders proeft, maar het eten van brood – ja, zelfs het schone gedeelte – aangetast door schimmel kan je in een oogwenk ziek maken.

Hoewel het lijkt alsof de schimmel zich alleen aan een deel van je brood bevindt, is de realiteit dat de diepgroeiende wortels van hyfen (de vertakkingen die het netwerk van schimmels vormen) het hele stuk kunnen infecteren.

Net zoals bomen dat doen, kunnen schimmels zijn wortels onder het oppervlak uitspreiden en ongezien een heel stuk brood afdekken en het oneetbaar maken.

Om het nog erger te maken, kunnen sporen van schimmels zich gemakkelijk verspreiden naar andere stukjes brood die je in de zak hebt achtergelaten. Voordat je het weet, heb je geen andere keuze dan alles weg te gooien.

Hoewel het waar is dat sommige vormen van schimmels goed zijn, zoals bijvoorbeeld Penicillium, kunnen andere infecties in het lichaam veroorzaken die uiterst gevaarlijk kunnen blijken te zijn.

Er is geen manier om precies te vertellen welk type schimmel je brood heeft, maar weet gewoon dat je in dit geval meestal beter af bent als je het weggooit.

Bekijk voor meer informatie de video hieronder:

Never Eat The ‘Clean’ Part Of Moldy Bread

Wees voorzichtig! Als je schimmel op je brood ziet, gooi het dan gewoon weg. Waarom zou je het risico nemen? Help ons dit advies te verspreiden door dit artikel op Facebook te delen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven